مرکز مشاوره تحصیلی و شغلی آرکا

معرفی کامل رشته رادیولوژی یا پرتوشناسی $ درآمد، بازار کار، مزایا، شرایط و …

معرفی رشته رادیولوژی یا پرتوشناسی/آرکا
انسان در مسیر زندگی با فراز و نشیب های فراوانی روبه رو می شود که برخی از آنها نحوه انتخاب راه درست می تواند سرنوشت ساز باشد. انتخاب رشته تحصیلی و انتخاب شغل مناسب نیز از جمله مواردی است که در آینده فرد بسیار تاثیر گذار است. انتخاب رشته تحصیلی و انتخاب شغل ارتباط بسیار نزدیکی با یکدیگر دارند و نمی توان این دو را جدا از هم در نظر گرفت. انتخاب رشته تحصیلی به شکلی مقدمه انتخاب شغل است به طوری که رشته تحصیلی مدرسه و دانشگاه راه ورود به مشاغل وابسته به آن رشته است. یکی از رشته هایی که داوطلبان کنکور می توانند آن را در دفترچه انتخاب رشته کنکور مشاهده نمایند، رشته تکنولوژی پرتوشناسی (رادیولوژی) می باشد. داوطلبان علاقه مند به تکنولوژی پرتوشناسی می بایست پیش از آغاز انتخاب رشته کنکور اطلاعات کافی در خصوص این رشته، درس های عمومی و اختصاصی و بازارکار آن داشته باشند. به همین دلیل در این مقاله قصد داریم رشته تکنولوژی پرتوشناسی (رادیولوژی) را معرفی کرده و در خصوص موقعیت شغلی و بازارکار آن توضیحاتی ارائه دهیم.

تفاوت کارشناسی و متخصص رادیولوژی

کارشناسی رادیولوژی (پرتوشناسی) شامل افرادی است که در ابتدا رشته رادیولوژی را برگزیده‌اند. سپس ۴ سال در دانشگاه تحصیل کرده و لیسانس رادیولوژی را به دست می‌آورند. متخصصین رادیولوژی از ابتدا وارد رشته پزشکی شدند و ۷ سال مقطع پزشکی عمومی را طی کرده‌اند و سپس با شرکت در آزمون تخصص وارد رشته رادیولوژی شده‌‌اند. پس حواستون را جمع کنید اگر هدف‌تون را درست نمی‌شناسید اول باید با تحقیق و مشورت عمل کرد، وگرنه در آینده موجب نارضایتی و عدم انگیزه کار در شما میشود. فرق وظایف متخصص و کارشناسی رادیولوژی شاید که اسم رادیولوژی را هر دو داشته باشند اما این به معنی یکی بودن وظایف و مسئولیت کارشناسی یا متخصص رادیولوژی (پرتوشناسی) نمی‌باشد. کارشناس رادیولوژی وظیفه دارد که مطابق نظر سایر مختصصان به تصویربرداری از بیمار را برعهده بگیرد. و همینطور نتایج را آماده و برای متخصص ارسال کند. از طرف دیگر متخصص رادیولوژی باید به کمک نتایج و اطلاعات به دست آمده به تشخیص بیماری‌ها و چینش مراحل کنترل و درمان بیماری بپردازد. تمامینو شرایطی را فراهم کرده که بتوانید در سریعترین زمان ممکن و با کمک مشاوران ما شما با رشته‌های مختلف مثل رادیولوژی، پزشکی، پرستاری و … آشنا شوید. هشدار:کسی که مثلا هدفش رسیدن به گرایش سونوگرافی است بهتر است که ابتدا ریشه‌یابی مناسبی کرده تا بتواند بفهمد. کسی به سونوگرافی می‌رسد که وارد رشته پرتوشناسی یا همان رادیولوژی شود.

وظایف کارشناس رادیولوژی

وظایف رشته رادیولوژی/آرکاشغل رادیولوژی جز آن دسته شغل‌هایی است که دارای دسته‌بندی و طبقه‌بندی پیچیده‌ای است. این افراد باید در محل خود هوشیاری و دقت کاملی داشته باشند تا در محل کار نه تنها خوشان بلکه دیگر افراد حاظر در آن محیط دچار آسیب و صدمه نشوند. البته رعایت موارد امنیتی و سلامتی از اولویت‌های این افراد است و بسیار به افراد توصیه میشود. اما اگر بخواهیم به طور خلاصه وظایف این افراد را توضیح داد می‌توان از : دریافت نسخ بیماران و انجام دستورات لازم قرار دادن صحیح قسمت مورد نظر برای عکس برداری ارائه راهنمایی به بیمار برای عکسبرداری بهتر و دقیقتر مراقبت از دستگاه و نگهداری حین کار و شستشو ارائه نتیجه و تصویربرداری ضمیمه کردن نسخه بیمار همراه نتیجه در سیستم تنظیم دستگاه حین و بعد از تصویربرداری

معرفی گرایش های رشته رادیولوژی

متاسفانه بیشتر دانش آموزان و حتی دانشجویانی که مشغول به تحصیل در دوره کارشناسی رشته رادیولوژی هستند، آشنایی چندانی با گرایش های تخصصی کارشناسی ارشد این رشته ندارند. به همین دلیل در این مقاله سعی کرده ایم تا تمام گرایش ‌های رشته رادیولوژی را در مقطع کارشناسی ارشد به همراه تعداد پذیرش دانشجو بررسی کنیم. شایان ذکر است که علاوه بر رشته های زیر دانشجو می تواند در رشته های غیر مرتبط با رادیولوژی نیز در مقطع کارشناسی ارشد مشغول به تحصیل شود. فیزیک پزشکی با ۲۲ نفر پذیرش در سال رادیولوژی و حفاظت پرتویی علوم تشریحی آناتومی با پذیرش ۳۴ نفر در دانشگاه‌ های علوم پزشکی مهندسی پزشکی با ۲۳ نفر پذیرش نانو تکنولوژی با ۶ نفر پذیرش فقط دانشگاه تهران زیست فناوری پزشکی با پذیرش ۱۹ نفر در تمامی دانشگاه های علوم پزشکی انفورماتیک پزشکی آموزش پزشکی با پذیرش ۳۱ نفر در سال اپیدمیولوژی با پذیرش ۲۶ نفر آمار زیستی پذیرش ۴۹ در تمامی دانشگاه های علوم پزشکی رفاه اجتماعی تعداد پذیرش ۸ نفر در سال

مزایا و معایب رشته رادیولوژی

آیا از مزا یا و معایب رادیولوژی یا حتی خطرات این رشته آگاه هستید؟ همانطور که می‌دانیم هر رشته‌ای به طور کلی دارای خوبی و بدی مختص به خود است. و حتی رشته رادیولوژی درحالی که ارتباط دوری با بیمار دارد اما دچار مشکلاتی است.

معایب رشته رادیولوژی

از معایب رشته پرتوشناسی می‌توان قرارگیری در معرض پرتو‌ها و اشعه‌های مخرب که به سلول‌های بدن ضرر می‌زند نام برد. این افراد چون به مدت زیادی در معرض این پرتو‌ها هستند ریسک بالای سرطان نسبت به بیماران و دیگر کارکنان بیمارستانی و… دارند البته در این رشته امکاناتی فراهم میشود که جلوی این آسیب‌ها گرفته شود اما حتی با رعایت این کارها فقط سرعت آسیب کمتر می‌شود و این روند ادامه دارد. از دیگر معایب رشته پرتوشناسی میتوان به پیری زودرس، عدم توانایی تولید مثل، مشکلات بارداری، مرگ جنین و مشکلات بینهایت دیگری نام برد. اما شرایط در تمام گرایش‌های رادیولوژی به یک شکل نیست و گرایشی مثل سونوگرافی دچار خطر کمتری نبست به سی تی اسکن و… دارد.

مزایای رشته رادیولوژی

ارتباط کم با خون و بافت و بیماران حاضر در مرکز محیط کار آرام و به دور از تنش شیفت آسان کاری و ساعات کم کاری بیمه و شرایط سختی کار حق اشعه و خدمات بازنشستگی و مرخصی و…

بازار کار رشته رادیولوژی

درآمد رشته رادیولوژی یا پرتوشناسی/آرکااین رشته برخلاف دیگر رشته‌ها که دچار اشباع شده‌اند دارای شرایط نسبتا بهتری است به طوری که میتوان گفت بارار کار رشته رادیولوژی دارای ثبات نسبی است که می‌توان این اطمینان را به ما بدهد که انتخاب آن همراه با ترس و دلهره از آینده پوچ نیست. دانشجویان این رشته پس از طی دوره کارشناسی به تکنسین رادیولوژی تبدیل می‌شوند که محل کار آنان و بازار کار رشته رادیولوژی در کلینیک‌ها، درمانگاه‌ها و بیمارستان‌های خصوصی و دولتی و حتی مراکز تصویربرداری به فعالیت بپردازند. البته بازار کار رشته رادیولوژی محدود به این اماکن نیست و این افراد می‌توانند تحت نظر متخصصان این رشته کار کنند و یا حتی به تاسیس مرکز رادیولوژی و تصویربرداری روی آورند که به سرمایه‌گذاری بسیار بالایی نیاز دارد اما نباید از سود آن غافل شد چون درآمد و حقوق خوبی در هر سال می‌توان از راه تاسیس مرکز بدست آورد. درآمد رادیولوژی درآمد رادیولوژی برای شخصی یک فردی با توجه به لیسانس رادیولوژی حداقل ۶ میلیون میباشد البته با کسب تجربه و شیفت کاری و حتی اضافه کاری درآمد رادیولوژی ایشان قابل افزایش است. اما با تاسیس مرکز تصویربرداری و همکاری با شرکت‌های خصوصی حقوق و درآمد رادیولوژی تا بیشتر از ۲۰میلیون در حالت طبیعی می‌رسد. البته حقوق و درآمد رادیولوژی در کشورهای خارجی از جمله انگلیس و آمریکا بیشتر از ۳۰ هزار دلار بوده و بسیار قابل توجه است. پس باید دانست که بازار کار رشته رادیولوژی در خارج کشور بسیار بهتر از کشورمان است. و با توجه به اینکه سختگیری روی این رشته کم است امکان مهاجرت آسان‌تری وجود دارد. البته حقوق و درآمد این رشته سقفی نداشته و شخص اگر هوشیار و خلاق باشد می‌تواند خود را در آینده از پول بی نیاز کند. اگر می خواهید به تحصیل در این رشته بپردازید و سوالاتی از قبیل زمان ثبت نام، شرایط و نحوه پذیرش و … در مورد آن دارید می توانید با کارشناسان و مشاوران تحصیلی آویژه آرکا صحبت کنید. برای مشاوره تلفنی میتوانید با مرکز مشاوره آرکا تماس بگیرید. اگر می خواهید به تحصیل در این رشته بپردازید و سوالاتی از قبیل زمان ثبت نام، شرایط و نحوه پذیرش و … در مورد آن دارید می توانید با کارشناسان و مشاوران تحصیلی آرکا صحبت کنید. برای مشاوره تلفنی میتوانید با مرکز مشاوره آرکا تماس بگیرید. کارشناسان مرکز مشاوره آرکا در کلیه مراحل ثبت نام، ادامه تحصیل، انتخاب رشته و … همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی، پاسخگوی سوالات و شبهات در کلیه زمینه های تحصیلی و شغلی می باشند. مرکز مشاوره تحصیلی و شغلی آرکا  

مطالب مرتبط:

کد۵ دانشگاه فرهنگیان ۱۴۰۳| نکات مهم

آرکا مشاوره

مشاهده نتایج ثبت نام بدون کنکور دانشگاه دولتی ۱۴۰۳| نحوه مشاهده

آرکا مشاوره

ثبت نام حضوری داوطلبان متقاضی و جامانده دانشگاه آزاد ۱۴۰۳

آرکا مشاوره

دیدگاهی بنویسید