انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۴ دانشگاه های سراسری از تاریخ ۱ اردیبهشت ماه سال جاری آغاز شد، در صورتی که بر اساس کارنامه اولیه خود حداقل ۵۰ درصد نمره آزمون کتبی را دریافت کرده باشند، می توانند در بازه زمانی معین کد رشته محل های مورد نظر خود را در فرم اینترنتی انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۴ ثبت نمایند. فرایند انتخاب رشته آزمون دکترا از طریق سایت سازمان سنجش sanjesh.org انجام خواهد شد.
برای انتخاب رشته دکتری متقاضیان می توانند حداکثر ۵۰ رشته محل را انتخاب نمایند. ترتیب انتخاب کد رشته محل های دکترا دارای اهمیت است و داوطلبان می توانند از طریق مشاوره انتخاب رشته دکتری، انتخاب های شایسته ای را جهت ادامه تحصیل انجام دهند. در ادامه جزئیات انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۴ شامل زمان، دفترچه، سایت، نحوه انتخاب رشته دکترا توضیح داده شده است.
زمان انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۴
زمان انتخاب رشته دکتری هر ساله در تاریخی نزدیک به تاریخ انتشار اعلام نتایج آزمون دکتری انجام شده و داوطلبانی که در این آزمون شرکت کرده اند، می توانند در تاریخ معین شده فرم انتخاب رشته را تکمیل کرده و انتخاب رشته خود را نهایی کنند. زمان دقیق انتخاب رشته دکتری از طریق سایت میزبان برگزاری این آزمون یعنی سایت سنجش به آدرس اینترنتی Sanjesh.org به علاقه مندان اعلام خواهد شد. در ادامه این بخش درباره زمان انتخاب رشته دکتری اطلاعات بیشتری ارائه شده است.
به اطلاع شركتكنندگان آزمون ورودي مقطع دكتري«Ph.D.» (نيمهمتمركز) سال ۱۴۰۴ ميرساند؛ كارنامه نتايج اوليه آزمون مذكور در روز جمعه بهتاریخ ۱۴۰۴/۰۱/۲۹از طریق درگاه اطلاعرساني اين سازمان قابل مشاهده است. آندسته از افرادی كه بر اساس مندرجات كارنامه اوليه، مجاز به انتخاب رشتههاي تحصيلي در یک یا چند کد ترکیب (رشته) از مجموعه امتحانی در دوره روزانه یا سایر دورهها شدهاند، بایداز روز دوشنبه بهتاریخ ۱۴۰۴/۰۲/۰۱تا روز پنجشنبه بهتاریخ ۱۴۰۴/۰۲/۰۴ نسبت به ثبت كدرشتهمحلهاي انتخابي خود (حداكثر ۵۰ كدرشتهمحل در صورت وجود) با توجه به مجموعه امتحاني كه در آن آزمون دادهاند، در درگاه اطلاعرساني اين سازمان اقدام نمايند. به ايندسته از متقاضیان توصيه ميشود؛ ابتدا نسبت به مطالعه دقيق دفترچه راهنماي انتخاب رشتههاي تحصيلي و اطلاعيههاي مرتبط با آن اقدام، سپس كدرشتهمحلهاي مورد علاقه خود را از كدرشتهمحلهاي مربوط به مجموعه امتحاني انتخاب و اولويتها را به ترتيب علاقه مرتب و پس از آن نسبت به ثبت انتخابهاي خود اقدام نمايند. دفترچه راهنماي انتخاب رشتههاي تحصيلي اين آزمون از طريق درگاه اطلاعرساني اين سازمان از بعدازظهر روز یکشنبه بهتاریخ ۱۴۰۴/۰۱/۳۱در اختيار متقاضيان قرار خواهد گرفت.
لازم به توضيح است اسامي معرفيشدگان داراي حدنصاب به منظور شركت در مرحله دوم (مصاحبه، بررسي سوابق علمي و پژوهشي و …) در دهه اول خردادماه ۱۴۰۴ از طريق درگاه اطلاعرساني اين سازمان منتشر خواهد شد.
ضمناً نظر متقاضيان گرامی را به موارد ذیل جلب مینماید:
۱- متقاضيانی که مجاز به انتخاب رشته بوده و علاقهمند به انتخاب رشتههای دانشگاه آزاد اسلامی هستند، لازم است به درگاه دانشگاه مذکور به آدرسwww.azmoon.org مراجعه و بر اساس اطلاعیههای مربوط که در درگاه آن دانشگاه اطلاعرسانی خواهد شد، اقدام نمایند. شایان ذکر است کد دسترسی برای انتخاب رشتهمحلهای دانشگاه آزاد اسلامی در انتهای کارنامه درج شده است.
۲- متقاضيانی که فقط مجاز به انتخاب رشته در دورههاي غيرروزانه شدهاند، درصورت تمایل میتوانند كدرشتهمحلهاي دوره روزانه مربوط به دانشگاههاي: امام صادق(ع)، جامع امام حسين(ع) و علوم انتظامي امين را نیز انتخاب نمايند.
سایت انتخاب رشته کنکور دکتری ۱۴۰۴
سایت انتخاب رشته کنکور دکتری ۱۴۰۴ مانند هر سال، سایت میزبان برگزاری این آزمون، یعنی سایت سازمان سنجش به آدرس اینترنتی Sanjesh.org خواهد بود. سایت سنجش هر ساله مسئول برگزاری کنکور دکتری است و تمامی مراحل مربوط به این آزمون از فراخوان ثبت نام برای آزمون دکتری تا دریافت نتایج آزمون در این سایت انجام می شود. در ادامه این بخش توضیحات بیشتری درباره سایت انتخاب رشته کنکور دکتری ۱۴۰۴ ارائه شده است.
یکی از اولین اقداماتی که هر داوطلب باید برای شرکت در آزمون های مختلف مانند کنکور دکتری انجام بدهد، آشنایی با سایت برگزاری آزمون است. به طور معمول تمام مراحل آزمون از زمان ثبت نام تا تاریخ اعلام نتایج نهایی یک آزمون در سایت میزبان آن صورت می گیرد. سایت میزبان کنکور دکتری هم سایت سنجش است و تمامی مراحل این آزمون از جمله مرحله انتخاب رشته در همین سایت صورت خواهد گرفت. برای دسترسی به این سایت داوطلبان می توانند آدرس اینترنتی Sanjesh.org را در مرورگر خود وارد کرده یا این که در موتورهای جست و جو عبارت سایت سازمان سنجش را جست و جو کنند.
نحوه انتخاب رشته آزمون دکتری ۱۴۰۴
همان طور که می دانید، علی رغم ادغام آزمون ورودی مقطع دکتری دانشگاه آزاد و سراسری، انتخاب رشته هر کدام به صورت جداگانه انجام خواهد شد و داوطلبان مجاز به انجام انتخاب رشته دکتری دانشگاه های سراسری می بایست در زمان انتخاب رشته آزمون دکتری وارد سایت اختصاصی سازمان سنجش شده و انتخاب رشته خود را انجام دهند. طبق روال هر سال، احتمالا بازه ای برای مهلت مجدد انتخاب رشته در نظر گرفته می شود.
با توجه به تغییرات اعمال شده در سایت مذکور، ممکن است فرایند انتخاب رشته تفاوت های جزئی با سال گذشته داشته باشد اما کلیات آن یکسان است.
- ابتدا به سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی sanjesh.org مراجعه نمایید و گزینه “دکترای تخصصی” را از صفحه اصلی انتخاب کنید.
- سپس بر روی عبارت “انتخاب رشته های تحصیلی آزمون ورودی دکتری (نیمه متمرکز) Ph.D سال ۱۴۰۴″ کلیک نمایید.
- انتخاب مجدد “انتخاب رشته های تحصیلی آزمون ورودی دکتری (نیمه متمرکز) Ph.D سال ۱۴۰۴”
- بعد از بررسی دقیق جدول زمانی و نکات مهم مندرج در صفحه، دکمه “تایید و ادامه – گام بعدی” را بفشارید.
- حال می توانید با وارد کردن اطلاعاتی مانند شماره پرونده و شماره پیگیری ثبت نام یا کد ملی، شماره پرونده و شماره داوطلبی و در نهایت فشردن عبارت “ورود به سیستم”، به صفحه انتخاب رشته هدایت شوید.
- وارد کردن کد دانشگاه محل اخذ مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد
- انتخاب ۵۰ کد رشته در صفحه نمایش داده شده
- پس از کسب اطمینان از صحت اطلاعات وارد شده لازم است گزینه “تایید و ادامه” را انتخاب نمایید
نکات ضروری:
- توجه داشته باشید که در حین چینش کد رشته محل های انتخابی خود، فاکتورهای مهمی از جمله علاقه مندی، نمره و رتبه کسب شده، شهریه دکتری، شهر دانشگاهی و مسافت، شرایط اقتصادی، کیفیت دانشگاه، بازار کار، ظرفیت رشته ها و… را در نظر گرفته و پس از بهره مندی از مشاوره انتخاب رشته دکتری نسبت به تکمیل این پروسه اقدام نمایید.
- پس از پایان انتخاب رشته، شماره پرونده ۶ رقمی و رسید انتخاب رشته ۱۵ رقمی خود را از سامانه دریافت نمایید. توصیه می شود پیش از شروع این فرآیند، یک فرم پیش نویس از انتخاب های خود بر اساس کدهای ذکر شده در دفترچه را تهیه نمایید تا هنگام انجام انتخاب رشته در سایت دچار سردرگمی نشوید. در مرحله پایانی و با ثبت نهایی فرم اینترنتی، سیستم یک کد شناسه انتخاب رشته در اختیار شما قرار خواهد داد که لازم است آن را نزد خود حفظ نمایید.
- کسانی که قصد ادامه تحصیل در مقطع دکتری دانشگاه آزاد ۱۴۰۴ دارند، می بایست در زمان انتخاب رشته آزمون دکتری دانشگاه آزاد به سامانه سنجش، پذیرش و امور فارغ التحصیلی دانشگاه آزاد به نشانی azmoon.org مراجعه نموده و اقدامات لازم جهت تکمیل فرم انتخاب رشته را بر اساس دفترچه انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد به انجام رسانند.
دفترچه انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۴
یکی از مواردی که چه در انتخاب رشته آزمون دکتری ۱۴۰۴ و چه در آزمون های دیگر بسیار مهم است، مطالعه دفترچه انتخاب رشته می باشد. در این دفترچه تمام اطلاعات مورد نیاز در این خصوص ارائه شده است و داوطلبان با مطالعه آن می توانند انتخاب رشته دقیق تری داشته باشند. در این دفترچه مواردی مانند لیست کد رشته محل های دوره های روزانه، نوبت دوم، غیر انتفاعی، پیام نور و پردیس خودگردان، شرایط و ضوابط، نحوه انتخاب رشته و غیره ارائه شده است.
دفترچه انتخاب رشته دکتری در تاریخ ۳۱ فروردین ماه در سایت سازمان سنجش منتشر شد و داوطلبان قبل از هر اقدامی باید آن را دانلود و مطالعه نمایند. در ادامه لینک دانلود دفترچه انتخاب رشته دکتری ارائه شده است.
دانلود دفترچه انتخاب رشته آزمون دکتری ۱۴۰۴ (کلیک نمایید)
ترتیب اولویت انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۴
برخی از افراد باور دارند که اولویت رشته ها در فرم انتخاب رشته در دعوت به مصاحبه آن ها تاثیر خواهد داشت. اما برخلاف این باور نادرست، اولویت انتخاب رشته دکتری تاثیری در دعوت آن ها برای مصاحبه نخواهد گذاشت. تراز آزمون کتبی دکتری تنها مساله ای است که در قبولی افراد در رشته مورد نظر خود تاثیر خواهد داشت. بنابراین حتی اگر رشته ای اولویت فرد نباشد و تراز او برای آن رشته کافی باشد، داوطلب دعوت به مصاحبه می شود.
بنابراین می توان گفت که ترتیب اولویت انتخاب رشته دکتری تاثیری در میزان قبولی افراد در مصاحبه آن رشته نخواهد داشت و حتی ممکن است فرد برای تمامی رشته های منتخب خود دعوت به مصاحبه شود. تاثیر اولویت بندی رشته های منتخب داوطلبان زمانی مشخص می شود که امتیاز نهایی آن ها از مصاحبه و آزمون کتبی جمع بندی و وارد شود. این امتیازها به ترتیب اولویت بندی در فرم انتخاب رشته اعلام می شوند و به محض این که داوطلب در یکی از رشته ها امتیاز کافی را کسب کند، دیگر رشته های بعد از آن محاسبه نمی شود.
در نتیجه باید گفت که در مرحله اول آزمون ترتیب رشته های منتخب افراد هیچ تاثیری در قبولی آن ها برای مصاحبه نخواهد داشت. اما در مرحله امتیاز نهایی، در صورتی که رشته مورد علاقه داوطلب در اولویت بالاتری قرار گرفته باشد، شانس فرد برای قبولی در آن رشته نیز بیشتر خواهد شد. ممکن است داوطلب در رشته های اولویت پایین تر هم قبول شده باشد، اما به دلیل این که اولویت های بالاتر او امتیاز کافی را کسب کرده اند، همان رشته به عنوان نتیجه نهایی اعلام خواهد شد.
جهت انتخاب رشته اصولی و یا در صورتی که در این زمینه ابهاماتی برایتان وجود دارد و یا نیازمند دریافت توضیحات بیشتری هستید، می توانید برای دریافت راهنمایی و دریافت پاسخ سوالات خود با مشاوران مرکز مشاوره آرکا در تماس باشید.
کارشناسان مرکز مشاوره آرکا در کلیه مراحل ثبت نام، ادامه تحصیل، انتخاب رشته، مصاحبه دانشگاه های خاص و … در تمام رشته های دانشگاهی و آزمون های استخدامی، همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی، پاسخگوی سوالات و شبهات در کلیه زمینه های تحصیلی و شغلی می باشند.