مرکز مشاوره تحصیلی و شغلی آرکا

معرفی کامل رشته مهندسی برق$بازار کار، درآمد، شرایط و …

معرفی کامل رشته مهندسی برق/آرکا
یکی از رشته های پرطرفدار گروه آزمایشی ریاضی، رشته مهندسی برق است که هرساله دانشگاه های مختلف سراسر کشور اقدام به پذیرش دانشجو می کند. رشته مهندسی برق بسیار گسترده است و حتی در بسیاری از رشته های دیگر مانند مهندسی پزشکی نیز کاربرد دارد؛ به همین جهت کاربرد و آینده شغلی خوبی دارد و شناخت دقیق این رشته می تواند به انتخاب رشته سنجیده افراد کمک کند.

مهندسان برق دقیقاً چه‌کار می‌کنند؟

مهندسان برق در فرایندهای متعددی از طراحی و توسعه گرفته تا تست و نظارت بر تولید تجهیزات الکتریکی مثل رادارها و سیستم‌های مسیریابی، موتورهای الکتریکی، تجهیزات تولید نیرو و سیستم های مخابراتی و ارتباطی دخیل هستند. آن‌ها همچنین مسئولیت طراحی سیستم‌های برقی هواپیما و اتومبیل‌ها را به عهده دارند. وظایف معمول یک مهندس برق شامل موارد زیر است: طراحی راهکارهای جدید برای استفاده از نیروی الکتریکی اجرای محاسبات برای توسعه ساختارها،‌نصب و تولید تجهیزات هدایت فرایندهای تولید، نصب و تست تجهیزات برقی به‌منظور کسب اطمینان از اینکه محصولات با کدها و نیازمندی‌های خاص صنعت تطابق دارند. ارزیابی مشکلات و ارائه راهکارهای توصیه‌ای همکاری با مدیران جهت بهبود تولید و …

نحوه پذیرش در رشته مهندسی برق

برای پذیرفته شدن در رشته مهندسی برق می توان از دو طریق با کنکور و بدون کنکور اقدام نمود که در ادامه به جزییات و نکات مربوط به هر کدام پرداخته خواهد شد.

با کنکور

رشته مهندسی برق در گروه کنکور رشته ریاضی – فیزیک قرار دارد رشته برق در زیرگروه یک گروه آزمایشی ریاضی قرار دارد و درس های ریاضی و فیزیک مهمترین درس های تخصصی برای این درس هستند. علاوه بر این به دلیل کار مهندسان برق با نرم افزار ها آشنایی و داشتن اطلاعات کافی از برنامه نویسی و کامپیوتر نیز ضروری است. ضریب دروس اختصاصی کنکور ریاضی برای رشته مهندسی برق عبارتند از؛ ریاضی با ضریب ۴ فیزیک با ضریب ۳ شیمی با ضریب ۲

بدون کنکور

برای تحصیل در رشته مهندسی برق می توان بدون شرکت در کنکور نیز اقدام نمود. نحوه پذیرش بدون کنکور در دانشگاه های مختلف به صورت زیر می باشد:
پذیرش بدون کنکور رشته مهندسی برق
کاردانی و کارشناسی ناپیوسته دانشگاه علمی کاربردی
کارشناسی پیوسته دانشگاه های سراسری، موسسات غیر انتفاعی، پیامنور و آزاد
کارشناسی ارشد برخی از دانشگاه ها با استفاده از امتیاز استعداد درخشان و دانشگاه پیامنور از طریق آزمون فراگیر
دکتری تنها از طریق امتیاز استعداد درخشان

ادامه تحصیل در رشته حقوق تا چه مقطعی امکان پذیر است؟

مهندسی برق خانم ها/آرکا همیشه یکی از سوالاتی که مد نظر علاقه مندان به تحصیلات دانشگاهی می باشد، امکان ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر رشته تخصصی خود می باشد. ادامه تحصیل در گرایش های مختلف رشته مهندسی برق تا مقطع دکتری امکان پذیر بوده و دانشگاه های بسیاری پذیرنده دانشجو تا مقاطع بالاتر هستند. علاقه مندان به ادامه تحصیل در مقاطع فوق لیسانس و دکترای تخصصی می‌توانند با توجه به گرایش کارشناسی خود، در هر یک از زیرشاخه‌ها ذکر شده در زیر ادامه تحصیل داده و پایان نامه خود را در همان موضوع خاص ارائه دهند.

آشنایی با گرایش های کارشناسی رشته مهندسی برق

گرایش الکترونیک: این گرایش دارای زیر شاخه های طراحی آنالوگ، مدارهای دیجیتال، ادوات میکرو و نانو الکترونیک بوده که هدف آن شناخت نحوه عملکرد، نگهداری، بهره برداری، تجزیه و تحلیل سیستم های الکترونیکی در واحدهای مختلف صنعتی است. در گرایش الکترونیک نحوه و چگونگی استفاده از سیستم ها و ابزارهای الکترونیکی در زندگی روزمره و صنعت ، مهندسی و پزشکی به دانشجویان آموزش داده می شود. گرایش قدرت: موضوعات مربوط به انتقال، تولید و تبدیل انرژی الکتریکی، اصول کاری و طراحی مدل های مختلف ماشین های الکترونیکی از جمله مباحثی است که در این گرایش به دانشجویان تعلیم داده می شود. گرایش کنترل: در گرایش کنترل دانشجویان بیشتر با روش های کنترل سیستم ها سرو کار دارند نه با خود سیستم و به طور کلی در این علم چگونگی کنترل رفتار سیستم های مختلف با توجه به ورودی های داده شده آموزش داده می شود. گرایش مخابرات: این گرایش دارای زیر شاخه های یدان و مایکروویو نوری، سیستم، رمز، شبکه می باشد که انتقال اطلاعات و روش های آن به سه طریق صوتی، تصویری و داده اصلی ترین مباحثی است که در این گرایش مورد بررسی قرار می گیرد. درس ریاضیات نیز از دروس پایه در این گرایش می باشد.

عمده وظایف مهندس برق

تحقیق، طراحی، و توسعه ابزارها و تجهیزات الکترونیکی در صنایع مختلف مانند مخابرات و ارتباطات، ارتباطات داده ای، فیزیک و فناوری نانو، هوا و فضا و رادار، سیستم های الکترونیکی در حمل و نقل، و … هماهنگی فعالیت های تکنسین ها و کارگران برنامه ریزی و نظارت بر برنامه ها و بازرسی، تعمیر و نگهداری بررسی کاربردی بودن جدید ترین تکنولوژی ها و نوآوری های حوزه برق طراحی، اصلاح تجهیزات ساخت و مونتاژ قطعات الکتریکی در فرآیندهای تولید. مطالعه نیازهای مشتری برای توسعه تولیدات محصولات الکتریکی رعایت قوانین و مقررات در جریان اجرای پروژه ها تخمین هزینه های پروژه

بازار کار رشته مهندسی برق به چه صورت است؟

برخلاف این موضوع که شرکت‌های زیادی برای استخدام دانش‌آموختگان رشته برق وجود دارد، امروزه به دلیل اشباع شدن کشورمان از مهندسان برق طی سالیان اخیر، فرصت‌های شغلی برای این قشر کم شده است. اما نکته حائز اهمیت این است که در طی سال‌های اخیر به دلیل سختی این رشته و تمایل اکثر دانشجویان برای رفتن به رشته تجربی، بسیار احتمال می‌رود که بازار کار رشته مهندسی برق در آینده‌ای نزدیک رو به بهبودی رود و دانشجویان بتوانند در سازمان‌های بسیار مختلفی مشغول به کار شوند.

درآمد مهندسان برق در ایران و خارج از کشور چقدر است؟

درآمد و بازار کار رشته مهندسی برق/آرکادرآمد فارغ التحصیلان مهندسی برق در دنیا، به طور متوسط سالانه ۹۹,۰۷۰ دلار است. حقوق پایه یک مهندس برق بستگی زیادی به بودجه سازمان دارد. همچنین تجربه کاری و میزان تحصیلات فرد هم می‌تواند در میزان حقوق پرداختی تفاوت ایجاد کند. در ادامه به میانگین حقوق دریافتی مهندسان برق در ایران در سال ۱۴۰۲ اشاره کوتاهی خواهیم داشت.

درآمد مهندسان برق در تهران

میانگین حقوق کارشناس: ۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان میانگین حقوق کارشناس ارشد: ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان میانگین حقوق مدیر: ۱۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان

درآمد مهندسان برق در شهرهای بزرگ

میانگین حقوق کارشناس: ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان میانگین حقوق کارشناس ارشد: ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان میانگین حقوق مدیر: ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان

درآمد مهندسان برق در شهرهای کوچک

میانگین حقوق کارشناس: ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان میانگین حقوق کارشناس ارشد: ۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان میانگین حقوق مدیر: ۱۰ میلیون تومان در این مقاله تلاش کردیم تا رشته پرطرفدار و محبوب مهندسی برق را به شما معرفی کرده و بازارکار و آینده شغلی آن را مورد بررسی قرار دهیم. چنانچه در زمینه این رشته سوالاتی از قبیل زمان، نحوه و شرایط ثبت نام دانشگاه و …. دارید یا به دریافت مشاوره تخصصی تحصیلی احتیاج دارید، با کارشناسان مرکز مشاوره آرکا تماس حاصل فرمایید تا شما را بطور دقیق و تخصصی راهنمایی نمایند. اگر می خواهید به تحصیل در این رشته بپردازید و سوالاتی از قبیل زمان ثبت نام، شرایط و نحوه پذیرش و … در مورد آن دارید می توانید با کارشناسان و مشاوران تحصیلی آرکا صحبت کنید. برای مشاوره تلفنی میتوانید با مرکز مشاوره آرکا تماس بگیرید. کارشناسان مرکز مشاوره آرکا در کلیه مراحل ثبت نام، ادامه تحصیل، انتخاب رشته و …، همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی، پاسخگوی سوالات و شبهات در کلیه زمینه های تحصیلی و شغلی می باشند. مرکز مشاوره تحصیلی و شغلی آرکا

مطالب مرتبط:

مشاوره انتخاب رشته دانشگاه آزاد ۱۴۰۳| نکات مهم

آرکا مشاوره

زمان اعلام نتایج کنکور سراسری تیرماه ۱۴۰۳| نکات مهم

آرکا مشاوره

صفر تا صد مرخصی تحصیلی دانشگاه ۱۴۰۳ | تمام مقاطع و دانشگاه ها، آزاد، دولتی، پیام نور…

آرکا مشاوره

Leave a Comment