مرکز مشاوره تحصیلی و شغلی آرکا

معرفی کامل رشته مهندسی مکانیک | درآمد، گرایشات، شرایط و…

انسان در مسیر زندگی با فراز و نشیب های فراوانی روبه رو می شود که برخی از آنها نحوه انتخاب راه درست می تواند سرنوشت ساز باشد. انتخاب رشته تحصیلی و انتخاب شغل مناسب نیز از جمله مواردی است که در آینده فرد بسیار تاثیر گذار است. انتخاب رشته تحصیلی و انتخاب شغل ارتباط بسیار نزدیکی با یکدیگر دارند و نمی توان این دو را جدا از هم در نظر گرفت. انتخاب رشته تحصیلی به شکلی مقدمه انتخاب شغل است به طوری که رشته تحصیلی مدرسه و دانشگاه راه ورود به مشاغل وابسته به آن رشته است. یکی از رشته هایی که داوطلبان کنکور می توانند آن را در دفترچه انتخاب رشته کنکور مشاهده نمایند، رشته مهندسی مکانیک می باشد. داوطلبان علاقه مند به مهندسی مکانیک می بایست پیش از آغاز انتخاب رشته کنکور اطلاعات کافی در خصوص این رشته، درس های عمومی و اختصاصی و بازارکار آن داشته باشند. به همین دلیل در این مقاله قصد داریم رشته مهندسی مکانیک را معرفی کرده و در خصوص موقعیت شغلی و بازارکار آن توضیحاتی ارائه دهیم.

عناوین اصلی مقاله پنهان

معرفی رشته مهندسی مکانیک

داوطلبان به صورت جامع و کامل با مهم‌ترین تغییرات کنکور سراسری در سال ۱۴۰۲ و سال‌های آینده آشنا شدند. حالا نوبت این است که داوطلبان با رشته مهندسی مکانیک آشنا شوند. رشته مهندسی مکانیک چیست؟ این رشته چه مفاهیمی را به داوطلبان آموزش می‌دهد؟ رشته مهندسی مکانیک را با یک تعریف ساده می‌توان علم بررسی حرکت اجسام و نیروهای وارد بر آن معرفی کرد. این رشته تحصیلی مفاهیمی مانند استاتیک، دینامیک، ترمودینامیک، الکتریسیته و … را به داوطلبان ارائه می‌کند. مهندسان مکانیک علاوه بر مفاهیم مربوط به این رشته باید برای طراحی تجهیزات و محصولات با علم کامپیوتر نیز آشنا باشند.

رشته مهندسی مکانیک در حالت کلی به بررسی حرکت خودرو و عوامل موثر بر آن می‌پردازد. به عبارت دیگر این رشته علم تولید، تبدیل و استفاده انرژی و تبدیل انرژی به حرکت است. مهندسان مکانیک در این رشته تحصیلی نحوه طراحی و ساخت تجهیزات مختلف را یاد می‌گیرند. داوطلبانی که در این رشته تحصیلی به دنبال موفقیت هستند باید مفاهیم درس ریاضی و فیزیک را به خوبی یاد بگیرند. درس ریاضی در رشته مهندسی مکانیک حرف اول و آخر را می‌زند.

برخی از داوطلبان اطلاعات کافی در مورد رشته مهندسی مکانیک ندارند و همین موضوع نیز موجب ایجاد ابهاماتی در ذهن آن‌ها می‌شود. داوطلبان تصور می‌کنند که فارغ‌التحصیلان رشته مهندسی مکانیک وظیفه تعمیر و رسیدگی به ماشین را دارند. این طرز فکر بسیار اشتباه است و ارتباطی با رشته مهندسی مکانیک ندارد. رشته مهندسی مکانیک حرکت اجسام و نیروهای وارد بر آن را بررسی می‌کند و این کامل‌ترین تعریف این رشته مهندسی است. داوطلبان رشته مکانیک پس از فارغ‌التحصیلی امکان طراحی و ساخت تجهیزات محرک را دارند. رشته مهندسی مکانیک یکی از محبوب‌ترین رشته‌های گروه ریاضی است که دشواری‌های خاص خود را برای داوطلبان دارد. این رشته در کنار دشواری‌ها و چالش‌ها بازار کار و درآمد بسیار مناسبی دارد.

گرایش‌های مقطع کارشناسی رشته مهندسی مکانیک

همانطور که گفته شد رشته مهندسی مکانیک دارای سه گرایش «طراحی جامدات، حرارت و سیالات، ساخت و تولید» در مقطع لیسانس است که دانشگاه صنعتی شریف گرایش های دیگری هم دارد. به دنبال تفکیک رشته ها از یکدیگر، مهندسی شیمی و مواد نیز از مهندسی مکانیک جدا شد و مهندسی مکانیک به عنوان رشته مهندسی مکانیک عمومی معرفی شد. پیشرفت صنعت باعث شد نیاز صنایع به تخصص‌های مختلف موجب بوجود آمدن گرایش های این رشته شوند.

گرایش مکانیک جامدات

گرایش مکانیک جامدات یکی از گرایش های رشته مهندسی مکانیک است. تاثیر مواد بر جامدات در این گرایش رشته مهندسی مکانیک بررسی می شود. کسانی که از این رشته فارغ التحصیل می شوند می توانند در صنایع خودروسازی، صنایع نفتی و در عرصه ذوب فلزات و حتی صنایع غذایی مشغول به کار شوند.

امکان تحصیل تا مقطع ارشد و دکتری وجود دارد.

گرایش مکانیک در حرارت و سیالات

اگر دوست دارید در حوزه تبدیل انرژی و انتقال حرارت و جرم کار کنید و به طراحی و محاسبه اجزا سیستم تبدیل انرژی و انتقال حرارت بپردازید، این رشته مناسب شماست. اگر به این گرایش علاقه دارید، بهتر است پایه خودتان را در دروس ریاضی، فیزیک، شیمی و رسم فنی قوی کنید.

گرایش مکانیک در ساخت و تولید

یکی از گرایش های رشته مهندسی مکانیک، گرایش ساخت و تولید است. ساخت و تولید خود دو گرایش قالب سازی و ماشین ابزار است. در مقاطع ارشد و دکتری نیز به سه گرایش سیستم های تولید صنعتی، شکل دهی فلزات و مکاترونیک تقسیم می شود.

اگر شما از این گرایش فارغ التحصیل شوید، می توانید در صنایع مختلف از جمله صنایع کشاورزی، ماشین سازی، خودروسازی، ابزار سازی، صنایع هوایی و تسلیحاتی در زمینه ساخت و تولید ماشین آلات فعالیت کنند.

کارشناسی رشته مهندسی مکانیک چند سال است؟

رشته مهندسی مکانیک یکی از محبوب‌ترین رشته‌های دانشگاهی محسوب می‌شود که داوطلبان زیادی را سالانه به خود جذب می‌کند. تمامی داوطلبان گروه ریاضی امکان انتخاب این رشته تحصیلی را دارند. یکی از سوالاتی که داوطلبان در مورد رشته مهندسی مکانیک دارند در مورد تعداد واحدهای درسی این رشته است. کارشناسی رشته مهندسی مکانیک چند ترم تحصیلی دارد؟ داوطلبان پس از چند سال می‌توانند مدرک کارشناسی خود را کسب کنند؟ ما در این بخش به تمامی سوالات داوطلبان در مورد رشته مهندسی مکانیک پاسخ می‌دهیم. اکثر رشته‌های مهندسی در یک مدت زمان ۴ ساله در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرند. رشته مهندسی مکانیک نیز مانند سایر رشته‌های گروه ریاضی در یک مدت زمان ۴ ساله به داوطلبان ارائه می‌شود. البته به این نکته توجه داشته باشید که حداقل زمان مطالعه این رشته ۴ سال است و داوطلبان باید حداکثر تا ۶ سال از مقطع کارشناسی فارغ‌التحصیل شوند.

داوطلبان در مقطع کارشناسی مهندسی مکانیک باید در مدت زمان ۴ سال ۸ ترم تحصیلی را سپری کنند. مقطع کارشناسی رشته مهندسی مکانیک شامل ۱۴۰ واحد درسی است. داوطلبان در این دوره دروس عمومی، دروس پایه، دروس اصلی، دروس تخصصی، دروس اختیاری و کارآموزی را سپری می‌کنند. رشته مهندسی مکانیک گرایش‌های مختلفی دارد. همین موضوع نیز موجب می‌شود که داوطلبان در هر گرایش دروس تخصصی خاصی را مطالعه کنند.

واحدهای درسی رشته مهندسی مکانیک

مقطع کارشناسی مهندسی مکانیک شامل ۲۰ واحد دروس عمومی، ۲۵ واحد دروس پایه، ۶۱ واحد دروس اصلی، ۲۸ واحد دروس تخصصی و ۶ واحد کارآموزی پروژه است. داوطلبان در این دوره واحدهای درسی زیر را سپری می‌کنند:

دروس عمومی: ۲۰ واحد
دروس پایه: ۲۵ واحد
دروس اصلی: ۶۱ واحد
دروس تخصصی: ۲۸ واحد
کارآموزی، کارگاه و پروژه: ۶ واحد

دروس رشته مهندسی مکانیک در دانشگاه

پس از معرفی رشته مهندسی مکانیک و چیستی آن، نوبت به معرفی انواع دروس عمومی و تخصصی آن می رسد. ممکن است برخی از داوطلبان متقاضی انتخاب رشته دانشگاه آزاد و سراسری، به رشته مهندسی مکانیک علاقه داشته باشند، اما درس های موجود در طول تحصیل دانشگاه را دوست نداشته و همین امر در آینده سبب ترک تحصیل و یا انصراف از تحصیل آن ها شود.

همان طور که می دانید مدت مجاز تحصیل مقطع لیسانس حدود چهار سال و برابر با هشت نیمسال تحصیلی می باشد. البته این مهلت بر اساس تبصره و قوانینی که از طریق وزارت علوم به دانشگاه ها اعلام شده، تغییر می کند و دانشجو تا زمانی که تمامی تعداد واحدهای کارشناسی خود را پاس نماید می تواند در چارچوب قوانین موجود دانشگاه، به ادامه تحصیل بپردازد. بنابراین دانشجویان رشته مهندسی مکانیک نیز باید با اطلاع از دروس عمومی و اختصاصی خود به تحصیل در هشت نیمسال تحصیلی و یا بیشتر بپردازند. در ادامه جدول این دروس ارائه شده است.

دروس مشترک در گرایش های مختلف مهندسی مکانیک: ریاضیات، فیزیک عمومی، شیمی عمومی، برنامه نویسی کامپیوتر، محاسبات عددی، معادلات دیفرانسیل، ریاضی مهندسی، مبانی مهندسی برق، نقشه کشی صنعتی، استاتیک، دینامیک، مقاومت مصالح، علم مواد، ترمودینامیک، مکانیک سیالات، طراحی اجزاء، انتقال حرارت، دینامیک ماشین، ارتعاشات مکانیکی، کنترل اتوماتیک.

دروس تخصصی گرایش حرارت و سیالات: توربوماشین، توربین گاز و موتور جت، موتور های احتراق داخلی، سوخت و احتراق، نیروگاه، تهویه مطبوع، سیستم های تبرید و سردخانه، سیستم های انتقال سیال، کنترل آلودگی محیط زیست. (بسیاری از درس های مهندسی مکانیک در گرایش های مختلف همراه با آزمایشگاه و کارگاه است.)

دروس تخصصی گرایش طراحی جامدات: روش های تولید و کارگاه، طراحی مکانیزم ها، یاتاقان و روغن کاری، روش های طراحی مهندسی، طراحی ماشین های ابزار و تولید، طراحی بدنه و شاسی خودرو، طراحی ماشین به کمک کامپیوتر، ساخت به کمک کامپیوتر، رباتیک.

دروس تخصصی مجموعه ساخت و تولید: قالب و پرس، ماشین های کنترل عددی، اندازه گیری، تولید مخصوص، هیدرولیک و پنوماتیک

گرایش های ارشد مهندسی مکانیک

داوطلبان گروه ریاضی پس از فارغ‌التحصیلی از رشته مهندسی مکانیک دو راه مختلف پیش روی خود دارند. راه اول ورود به بازار کار و راه دوم ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری است. آیا داوطلبان در مقطع ارشد رشته مهندسی مکانیک امکان ادامه تحصیل دارند؟ آیا این رشته در مقطع ارشد دارای گرایش‌هایی است؟ اول از همه به این نکته اشاره کنیم که رشته مهندسی مکانیک در مقطع ارشد نیز در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد. داوطلبان می‌توانند در مقطع ارشد این رشته گرایش‌های مختلفی را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند. مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی مکانیک در ۴ ترم تحصیلی در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد و داوطلبان حداکثر تا ۶ ترم امکان ادامه تحصیل دارند. تعداد کل واحدهای درسی رشته مهندسی مکانیک ۳۲ واحد درسی است. داوطلبان باید در مدت زمان ۲ الی ۳ سال واحدهای درسی رشته مهندسی مکانیک را مطالعه کنند.

داوطلبان در مقطع کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک با دروس مختلفی مانند دروس اختیاری، دروس تخصصی، دروس الزامی و دروس جبرانی روبه‌رو هستند. به این نکته توجه داشته باشید که داوطلبان با توجه به گرایش‌های مهندسی مکانیک دروس تخصصی مختلفی را مطالعه می‌کنند. در حالت کلی تعداد دروس جبرانی ۶ واحد، دروس اصلی ۳ واحد، دروس تخصصی ۹ واحد، دروس اختیاری ۱۲ واحد، سمینار ۲ واحد و پایان‌نامه ۶ واحد است. گرایش‌های رشته مهندسی مکانیک در مقطع کارشناسی ارشد به پنچ گرایشی اصلی و چندین زیر گرایش به صورت زیر تقسیم می‌شوند:

مهندسی مکانیک با گرایش ساخت و تولید
مهندسی مکانیک با گرایش طراحی کاربردی
مهندسی مکانیک با گرایش تبدیل انرژی
مهندسی مکانیک با گرایش سیستم محرکه خودرو
مهندسی مکانیک با گرایش طراحی سیستم‌های دینامیکی خودرو
مهندسی مکانیک با گرایش سازه بدنه خودرو
مکاترونیک
مهندسی پزشکی- گرایش بیومکانیک
مهندسی تسلیحات- گرایش سلاح
مهندسی طراحی و ساخت خودروهای نظامی- گرایش طراحی دینامیک خودرو
مهندسی طراحی و ساخت خودروهای نظامی- گرایش سازه و بدنه خودرو
مهندسی طراحی و ساخت خودروهای نظامی- گرایش نیروی محرکه خودرو

گرایش های دکتری مهندسی مکانیک

رشته مهندسی مکانیک در مقطع دکتری نیز گرایش‌های مختلفی را در اختیار داوطلبان قرار می‌دهد. با توجه به این شرایط رشته مهندسی مکانیک از مقطع کارشناسی تا مقطع دکتری در اختیار داوطلبان گروه ریاضی قرار می‌گیرد. مقطع دکتری با توجه به علاقه و استعداد داوطلبان گرایش‌های مختلفی دارد. دانشجویان باید در این دوره ۳۶ واحد درسی را با توجه به دروس مختلف مطالعه کنند. دروسی مانند دروس جبرانی، دروس اصلی، دروس تخصصی، دروس اختیاری و رساله جزو دروس دکتری رشته مهندسی مکانیک هستند. البته به این نکته توجه داشته باشید که دروس تخصصی برای هر گرایش مهندسی مکانیک متفاوت است. دانشجویان با توجه به گرایش مورد نظر دروس تخصصی مختلفی را مطالعه می‌کنند. طول دوره دکتری مهندسی مکانیک ۳ الی ۵ سال است و دانشجویان باید در این مدت زمان دروس مختلف را پاس کنند. گرایش‌های رشته مهندسی مکانیک در مقطع دکتری به صورت زیر هستند:

مهندسی مکانیک با گرایش ساخت و تولید
مهندسی مکانیک با گرایش مکانیک جامدات
مهندسی مکانیک با گرایش دینامیک، کنترل و ارتعاشات
مهندسی مکانیک با گرایش تبدیل انرژی
مهندسی مکانیک با گرایش طراحی سیستم‌های دینامیکی خودرو
مهندسی مکانیک با گرایش قوای محرکه
مهندسی مکانیک با گرایش سازه و بدنه

توانایی های لازم جهت تحصیل در رشته مهندسی مکانیک

دانشجوی مهندسی مکانیک باید در دو درس ریاضی و فیزیک قوی بوده و همچنین از هوش، استعداد و قدرت تجسم خوبی برخوردار باشد. فعالیت در رشته مهندسی مکانیک بسیار متنوع است و در نتیجه هم دانشجوی علاقه مند به کار های تئوریک می تواند جذب این رشته شود و در بخش های نظری و تئوری فعالیت کند و هم دانشجوی خلاق و علاقه مند به طراحی و ساخت وسایل و دستگاه های مختلف می تواند این رشته را انتخاب نماید.

بازار کار رشته مهندسی مکانیک

افرادی که از این رشته فارغ‌التحصیل می شوند با کار پیدا کردن مشکل ندارند زیرا توسعه سخت‌افزاری و مهندسی، حرکت به سمت تولید داخل و ایجاد تکنولوژی تولید تجهیزات و وسایل در داخل کشور و روی آوردن به خدمات مهندسی در داخل کشور بخاطر محدودیت‌های ارزی و کاهش درآمدهای نفتی باعث شده که بازار کار این رشته داغ باشد. از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

طراحی و ساخت تمامی ماشین‌آلات و قطعات آنها، اعم از ماشین‌آلات تولیدی تمامی صنایع، لوازم خانگی و تجهیزات پزشکی.

طراحی و ساخت تجهیزات مکانیکی نیروگاههای فسیلی، اتمی، خورشیدی، بادی و آبی.

طراحی و ساخت تجهیزات و سیستم‌های انتقال و تصفیه آب، سیستم‌های مکانیکی و کنترلی پالایشگاهها و کارخانجات شیمیایی.

طراحی و ساخت تاسیسات حرارتی و برودتی ساختمانها و اماکن، بالابرها و آسانسورها و سیستم‌های حمل و نقل.

ساخت ماشین‌آلات تغلیظ و بازیافت مواد مثل کارخانجات قند، کاغذسازی، سیمان، نساجی، نمک و کنسانتره .

طراحی و ساخت وسایل و تجهیزات حمل و نقل زمینی، دریایی و هوایی.

ساخت تجهیزات دفاعی مانند تانک، راکت، اژدر و پلهای متحرک

ساخت روبات‌ها، بازوهای مکانیکی و سیستم‌های تولید.

همچنین می تواند تحت عنوان کارشناس و مشاور فنی در بانک‌ها، شرکت‌های سرمایه‌گذاری و بیمه و شرکت‌های بازرسی و نظارت امور بین‌المللی هم مشغول به کار شود. همینطور در تحلیل و طراحی خودرو، در طراحی و ساخت ماشین‌های ابزار و حتی در تدوین و تولید برنامه‌های کامپیوتری هم میتواند فعالیت بکند.

درآمد مهندسی مکانیک

طبق آخرین آمار یک مهندس مکانیک که به عنوان کارشناس در حوزه های مختلف شاغل می شود، به طور میانگین بین ۶,۰۰۰,۰۰۰ تا ۱۹,۰۰۰,۰۰۰ تومان حقوق می گیرد و اگر این افراد کارآفرین باشند و کار مستقلی در حوزه تخصصی شان، راه اندازی کرده باشند، شرایط متفاوت است.

آنها با توجه به میزان فعالیت، تخصص، تلاش و پشت کارشان، درآمد های متفاوتی دارند.

بازار کار رشته مهندسی مکانیک برای خانم ها

آیا رشته مهندسی مکانیک برای خانم ها مناسب است؟ آیا داوطلبان خانم امکان مطالعه رشته مهندسی مکانیک را در دانشگاه دارند؟ داوطلبان خانم نیز مانند داوطلبان آقا به راحتی می‌توانند رشته مهندسی مکانیک را برای ادامه تحصیل در دانشگاه انتخاب کنند. بنابراین هیچ محدودیتی برای داوطلبان خانم در دانشگاه برای انتخاب این رشته وجود ندارد. اما داوطلبان خانم یک سوال مهم و اساسی در مورد رشته مهندسی مکانیک دارند. آیا بازار کار رشته مهندسی مکانیک برای خانم ها مناسب است؟ آیا داوطلبان خانم می‌توانند یک موقعیت شغلی مناسب پیدا کنند؟

برخی از موقعیت‌های شغلی رشته مهندسی مکانیک در محیط‌های صنعتی هستند. بنابراین گاهی اوقات داوطلبان خانم با مشکلاتی در این محیط‌ها روبه‌رو می‌شوند. اما این بدین معنی نیست که داوطلبان خانم نمی‌توانند موقعیت شغلی مناسبی برای خود پیدا کنند. موقعیت‌های شغلی و بازار کار مناسبی برای داوطلبان خانم در این رشته وجود دارد. داوطلبان خانم کافیست قبل از انتخاب گرایش تحصیلی به محتوای گرایش توجه داشته باشند.

نظر دانشجویان رشته مهندسی مکانیک

۱. رشته ی مهندسی مکانیک را در چند سطر معرفی کنید.

همانطور که علم مکانیک علم حرکت شناسی است، رشته‌ی مهندسی مکانیک نیز مهندسی (طراحی، ساخت، تحلیل و …) هر سازه‌ یا پدیده‌ای است که حرکت می‌کند. این شیء می‌تواند یک ماشین، ربات کارخانه، بدن انسان، ذرات سیال یا مثال‌های بسیار زیاد دیگری باشد.

۲. برای موفقیت در این رشته، علاقه‌مندی به کدام یک از دروس دبیرستان لازم است؟

علاقه‌مندی به درس فیزیک در درجه‌ی اول و دروس حسابان و دیفرانسیل در درجه‌ی بعدی لازمه‌ی موفقیت در این رشته است.

۳. آیا موفقیت در این رشته نیاز به روحیه و توانمندی‌های خاصی دارد؟

عموما دانشجویان این رشته تجسم خوبی دارند و علاقه‌مند به ساختن هستند. یعنی کارهایی مانند طراحی‌ سه‌بعدی با نرم‌افزار یا ساختن یک شیء واقعی (مثلا یک وسیله با مکانیزم‌های خاص حرکتی) برای آن‌ها جذابیت دارد.

۴. واحدهای درسی این رشته در دانشگاه چیست؟

از مهم‌ترین واحد‌های درسی رشته‌ی مکانیک می‌توان به طراحی اجزای ۱ و ۲ اشاره کرد که در آن اصول طراحی قطعات پایه‌ای ماشین‌ها آموزش داده می‌شود. هم‌چنین دروسی مانند سیالات ۱ و ۲، ترمودینامیک ۱ و ۲ و انتقال حرارت ۱ و ۲ برای یادگیری اصول مهندسی سیالات و انتقال انرژی هستند.

۵. گرایش‌های این رشته در دوره‌ی کارشناسی چیست؟

سیالات، جامدات و کنترل گرایش‌های اصلی این رشته در مقطع کارشناسی می‌باشند.

۶. آیا امکان ادامه تحصیل در این رشته در خارج از کشور وجود دارد؟ چگونه؟

بله، هر سال دانشجویان زیادی در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری از دانشگاه‌های خوب دنیا، در شاخه‌های مختلف مهندسی مکانیک مانند طراحی کاربردی، بیومکانیک، تبدیل انرژی، بیو و نانو سیالات و … پذیرش می‌گیرند.

۷. تفاوت رشته ی مهندسی مکانیک با رشته‌های مهندسی شیمی و مهندسی هوافضا چیست؟

در رشته‌ی مهندسی مکانیک، نگرش ما کلی‌تر است و حوزه‌های متنوعی در آن گنجانده می‌شود، به طوری که دروس این رشته با دروس رشته‌ی مهندسی شیمی یا رشته‌ی مهندسی هوافضا و حتی رشته‌ی مهندسی مواد اشتراکاتی دارد. در واقع این اشتراکات برای این است که مهندس مکانیک در جایی که نیاز دارد از مطالب سایر رشته‌های مرتبط در کار خود استفاده کند. مهندس مکانیک قرار نیست در این حوزه‌ها ورود جزئی پیدا کند، بلکه می‌تواند آن‌ها را به عنوان اجزایی از سیستمی که طراحی می‌کند در نظر بگیرد.

هم‌چنین حوزه‌هایی مانند مهندسی هوافضا از مهندسی مکانیک جدا شدند تا بتوانند روی نوع خاصی از سازه‌ها تمرکز کنند.

بهترین گرایش مهندسی مکانیک؟

آیا رشته مهندسی مکانیک برای خانم ها مناسب است؟

مزایا و معایب رشته مهندسی مکانیک؟

حقوق مهندسی مکانیک چقدر است؟

و…

در صورتی که در این زمینه ابهاماتی برایتان وجود دارد و یا نیازمند دریافت توضیحات بیشتری هستید، می توانید برای دریافت راهنمایی و دریافت پاسخ سوالات خود با مشاوران مرکز مشاوره آرکا در تماس باشید. کارشناسان مرکز مشاوره آرکا در کلیه مراحل ثبت نام، ادامه تحصیل، انتخاب رشته، مصاحبه دانشگاه های خاص و … در تمام رشته های دانشگاهی و آزمون های استخدامی، همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی، پاسخگوی سوالات و شبهات در کلیه زمینه های تحصیلی و شغلی می باشند.

مرکز مشاوره تحصیلی و شغلی آرکا

 

مطالب مرتبط:

 تعداد سوالات کنکور انسانی ۱۴۰۳| مدت زمان

آرکا مشاوره

تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور زبان ۱۴۰۴| نکات مهم

آرکا مشاوره

صفر تا صد رشته فوریت های پزشکی | بازار کار، شرایط، وظایف و…

آرکا مشاوره

Leave a Comment