مرکز مشاوره تحصیلی و شغلی آرکا

۰ تا ۱۰۰ انصراف از دانشگاه دولتی و کنکور مجدد ۱۴۰۳ | شرایط، هزینه و…

انصراف از دانشگاه و کنکور مجدد 1402

شرایط انصراف از دانشگاه دولتی و کنکور مجدد ۱۴۰۳ برای دانشجویان دانشگاه روزانه که علاقه مند هستند مجدد در کنکور شرکت کنند، سوال است. این دسته از دانشجویان ممکن است علاقه ای به رشته تحصیلی فعلی خود نداشته باشند و یا به هر دلیلی تمایل داشته باشند که در رشته و دانشگاهی دیگر تحصیل کنند. اما اصلا با شرایط و چگونگی انجام دادن این کار آشنایی ندارند، برای مثال درباره محرومیت کنکور سراسری یا تحصیل دوباره و همین طور جریمه هایی که باید بابت انصراف بپردازند چیزی نمی دانند. بنابراین تا انتهای مقاله با مرکز مشاوره تحصیلی و شغلی آرکا همرا باشید.

شرایط انصراف از دانشگاه دولتی

دانشجویان درحال تحصیل در دانشگاه های دولتی (روزنه، نوبت دوم) که به دلایل گوناگونی قادر به ادامه تحصیل در دانشگاه نیستند، می توانند با اطلاع از نحوه درخواست نسبت به انصراف از دانشگاه خود اقدام کنند. در حقیقت انصراف از دانشگاه به شرایط و مدارک ویژه ای نیازمند است. از جمله شرایط انصراف از دانشگاه دولتی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

دانشجویانی که تمایل به انصراف از دانشگاه های سراسری دارند، باید درخواست کتبی خود را به دانشگاه محل تحصیل، ارائه نمایند. از آن جا که قطعی شدن درخواست انصراف دانشجو به طور معمول ۱ الی ۲ ماه به طول می انجامد، دانشجو در این بازه می تواند درخواست انصراف خود را لغو کند. بعد از قطعی شدن انصراف از دانشگاه دولتی دیگر امکان بازگشت به تحصیل برای دانشجوی انصرافی وجود ندارد. دانشجویانی که در دوره روزانه تحصیل و در کنکور سراسری شرکت و در واحدی غیر از محل تحصیل خود قبول شده اند می بایست در زمان مشخص شده از دانشگاه قبلی خود انصراف دهند و گرنه در واحد محل قبولی غایب شناخته می شوند. پس از پذیرش در دانشگاه، برای انصراف از ادامه تحصیل باید ۱ سال از زمان تحصیل دانشجو سپری شده باشد. در واقع دانشجو باید به ترم سوم رسیده باشد. پذیرفته شدگان دانشگاه های سراسری در نوبت روزانه، دوم یا شبانه، دانشگاه های پیام نور، غیر انتفاعی و آزاد طبق اطلاعیه جدید سازمان سنجش مبنی بر عدم انصراف دانشجویان روزانه برای شرکت در کنکور سراسری گفته شده است که دانشجویانی که در دوره روزانه یا غیر روزانه در حال تحصیل هستند نیازی به انصراف برای شرکت در کنکور سراسری را ندارند و می توانند بدون انصراف از دانشگاه در کنکور شرکت کنند و در صورت قبولی از دانشگاه محل تحصیل قبلی خود انصراف دهند و پس از انصراف از ادامه تحصیل، امکان تحصبل را بدون اعمال هیچ گونه محرومیت خواهند داشت.

مشمولین خدمت سربازی فقط یک بار حق انصراف از دانشگاه را دارند. لازم به ذکر است که اگر دانشجویان به مدت ۱ ترم تحصیلی در دانشگاه محل تحصیل خود حضور نداشته باشند، غایب و انصرافی محسوب خواهند شد. به طور کلی دانشجویانی که درخواست انصراف از دانشگاه آن ها قطعی شده، ملزم به رعایت تمام قوانین نام برده هستند. رعایت شرایط فوق، پیش نیاز پاسخگویی به سوال “چگونه از دانشگاه انصراف دهیم” می باشد.

هزینه یا جریمه انصراف از دانشگاه دولتی

هزینه انصراف دانشگاه دولتی 1402

همانطور که در این مقاله هم به آن اشاره کردیم، دانشجویانی که قصد انصراف از دانشگاه های سراسری، دولتی، پیام نور، غیرانتفاعی، خودگردان و … را دارند، می بایست که هزینه انصراف از دانشگاه دولتی را پرداخت نمایند. هزینه انصراف از دانشگاه ها، در واقع هزینه ای است که به عنوان جریمه برای دانشجویان در نظر گرفته خواهد شد.

معمولا نحوه محاسبه هزینه انصراف از دانشگاه شبانه، روزانه، دانشگاه های پیام نور، دانشگاه های غیر انتفاعی، دانشگاه های خودگردان و … با یکدیگر متفاوت است؛ چرا که هر دانشگاه دستورالعمل خاص خودش را برای محاسبه هزینه انصراف از دانشگاه در نظر می گیرد؛ اما به هر حال دانشجویان موظف هستند که حتما هزینه مربوط به انصراف از دانشگاه را تمام و کمال پرداخت کنند.

لازم به ذکر است که اگر دانشجویی پس از قبولی در یکی از دانشگاه های سراسری، در آن دانشگاه ثبت نام نکند؛ اگرچه به عنوان دانشجوی انصرافی شناخته می شود؛ اما نیازی به پرداخت هزینه انصراف از دانشگاه ندارد. در جدول زیر نحوه محاسبه هزینه انصراف از دانشگاه های مختلف را مشاهده می کنید:

نوع دانشگاه میزان جریمه
روزانه بسته به رشته، مقطع و دانشگاه، برآورد هزینه ای انجام شده و به عنوان مبلغ جریمه به دانشجو اعلام می گردد.
شبانه ۱/۵ برابر شهریه ثابت
پیام نور ۱/۵ برابر شهریه ثابت
غیرانتفاعی  شهریه ثابت یک ترم + ۷ واحد درسی
پردیس خودگردان شهریه ثابت تمامی ترم های باقی مانده
علمی کاربردی یک شهریه ثابت
دانشگاه آزاد کاردانی: (تعداد نیمسال های ثبت نام شده – ۴) × (نصف شهریه پایه)
کارشناسی ناپیوسته: (تعداد نیمسال های ثبت نام شده – ۴) × (نصف شهریه پایه)
کارشناسی ارشد ناپیوسته: (تعداد نیمسال های ثبت نام شده – ۴) × (نصف شهریه پایه)
کارشناسی پیوسته: (تعداد نیمسال های ثبت نام شده – ۸) × (نصف شهریه پایه)
دکتری حرفه ای (دامپزشکی): (تعداد نیمسال های ثبت نام شده – ۱۲) × (نصف شهریه پایه)
دکتری حرفه ای (گروه پزشکی): کل شهریه پایه ترم های باقی مانده
دکتری تخصصی: (تعداد نیمسال های ثبت نام شده – ۷) × (نصف شهریه پایه)
دکتری تخصصی ورودی های ۹۴ به بعد: (تعداد نیمسال های ثبت نام شده – ۶) × (نصف شهریه پایه)
دستیاری تخصصی: کل شهریه تحصیلی ترم های باقی مانده
بیشتر بدانید: نرم افزار تخمین رتبه کنکور سراسری ۱۴۰۳ با تاثیر ۵۰% معدل کتبی

شرایط انصراف از دانشگاه و شرکت مجدد در کنکور سراسری ۱۴۰۲

امکان نام نویسی کنکور سراسری ۱۴۰۲ برای کلیه پذیرفته شدگان دوره روزانه آزمون سراسری ۱۴۰۱ وجود دارد. دانشجویان در حال تحصیل در دوره های روزانه و غیر روزانه کلیه مقاطع تحصیلی از کاردانی ناپیوسته تا دکترای تخصصی، می بایست جهت شرکت در کنکور ۱۴۰۲ مانند سایرین، فرآیند ثبت نام خود را به انجام برسانند. این افراد باید پس از تکمیل فرم شماره ۲، بند ۳۲ فرم تقاضانامه ثبت نام را نیز در زمان ثبت نام کنکور سراسری ۱۴۰۲ علامت بزنند. این امر بدان معناست که محرومیت های سابق برداشته شده است و افراد تنها در صورت پذیرش در آزمون جدید ملزم به اعلام انصراف خواهند بود. توصیه می شود که برای آشنایی بیشتر با این رویه، نکات درج شده در جدول زیر را به دقت مطالعه نمایید.

ضرورت خدمت، تنها یک مرتبه می توانند از تحصیل انصراف داده و دوباره در کنکور سراسری شرکت کنند.

داوطلبان مرد انصرافی دوره های روزانه و غیر روزانه دانشگاه ها، از لحاظ نظام وظیفه مشمول فرجه یک ساله می باشند و می بایست طی این یک سال، یا اقدامات لازم جهت اعزام به دوره ضرورت خدمت را انجام دهند یا در دانشگاه پذیرفته شوند و در صورت عدم انجام اقدام لازم و پایان این فرجه، مشمول غیبت شده و امکان ادامه تحصیل برای این افراد وجود نخواهد داشت.

متقاضی می بایست پس از وارد شدن به دانشگاه، ۱ سال کامل را پشت سر بگذارد و نمرات ترم ۲ نیز ثبت شود. سپس با شروع ترم ۳ می توانید هماهنگی های لازم را با دانشگاه محل تحصیل انجام داده و مراحل انصراف را طی کنید.

دانشجویان انصرافی دانشگاه ها، حق بازگشت به تحصیل و ادامه تحصیل در رشته پیشین خود را نخواهند داشت.

آن دسته از افراد که مشمول استفاده از سهمیه بوده اند، در صورت انصراف از تحصیل (دوره روزانه) قادر به استفاده مجدد از سهمیه نخواهند بود.

شرایط انصراف از دانشگاه و شرکت مجدد در کنکور ارشد ۱۴۰۲

دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد دوره های روزانه که قصد شرکت در کنکور کارشناسی ارشد ۱۴۰۲ را دارند، می باییست تا پایان مهلت ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد، انصراف خود از دانشگاه را قطعی نموده تا پذیرش آن ها در رشته محل های مختلف آزمون ارشد، مورد تایید مراجع مربوطه قرار گیرد.

توجه کنید که تحویل فرم انصراف قطعی به واحد محل قبولی داوطلب الزامی خواهد بود. همچنین لازم به ذکر است که شرط انصراف قطعی تا پیش از پایان مهلت ثبت نام کنکور ارشد، برای داوطلبان دوره های غیر روزانه وجود ندارد و این افراد می توانند پس از نهایی شدن پذیرش خود نسبت به انجام این مهم اقدام نمایند.

نکته: توجه داشته باشید که امکان تغییر موارد فوق و تصویب قانون جدید وجود دارد، لذا به محض انتشار دفترچه راهنما مقاله حاضر بروزرسانی خواهد شد.

انصراف از دانشگاه آزاد ۱۴۰۲ | برسی تمام شرایط، معافیت هزینه انصراف و …

شرایط انصراف از دانشگاه و شرکت مجدد در آزمون دکتری ۱۴۰۲

دانشجویان دوره های روزانه دکتری جهت شرکت مجدد در آزمون سال جاری، در صورتی که واجد شرایط ثبت نام آزمون دکتری ۱۴۰۲ باشند، باید تا قبل از به پایان رسیدن زمان ثبت نام آزمون دکتری سراسری ۱۴۰۲، انصراف خود را از دانشگاه محل تحصیل قطعی نمایند.

در غیر این صورت اگر در کد رشته محل مورد نظر پذیرفته شوند، قبولی آن ها لغو خواهد شد. توجه داشته باشید که دانشجویان در حال تحصیل دوره های غیر روزانه، می توانند انصراف خود از واحد دانشگاهی مذکور جهت شرکت مجدد در آزمون دکتری را تا زمان پذیرش خود به تعویق بیندازند. شایان ذکر است، امکان انتشار آیین نامه جدید و تغییر قوانین فوق وجود دارد که در این صورت، اطلاعات لازم از طریق این مقاله و کانال تلگرام دکتری ایران مشاوره در اختیار داوطلبان قرار خواهد گرفت.

نحوه انصراف از دانشگاه

دانشجویان دانشگاه های دولتی ممکن است به هر دلیلی تمایلی به ادامه تحصیل در دانشگاه را نداشته باشند. در این صورت با توجه شرایط و قوانین موجود و اطلاع از نحوه درخواست، می توانند برای انصراف از دانشگاه مورد نظر خود اقدام نمایند. سوال اصلی برای این دسته از دانشجویان این است که چگونه از دانشگاه انصراف دهیم؟ به طور کلی، در کلیه دانشگاه های دولتی روزانه، شبانه، پیام نور، غیر انتفاعی و خودگردان و… امکان انصراف از دانشگاه برای تمام دانشجویان فراهم شده است. همان طور که در این مقاله اشاره شد، انجام مراحل انصراف از تحصیل در دانشگاه، مستلزم پرداخت هزینه انصراف می باشد ک این هزینه به عوامل مختلفی بستگی دارد.

در رابطه با نحوه انصراف از دانشگاه این طور می توان گفت که مراحل انصراف از دانشگاه های دولتی مختلف، متفاوت می باشد. برخی از این مراحل به صورت حضوری و برخی دیگر از طریق سایت دانشگاه یا سامانه گلستان قابل انجام می باشند. دانشجویان واجد شرایط انصراف از دانشگاه دولتی با رعایت قوانین انصراف و آماده سازی مدارک مورد نیاز برای انصراف می بایست به روش زیر اقدام کنند:

مرحله اول: دانشجویانی که تمایل به انصراف از ادامه تحصیل دارند، ابتدا باید به اموزش دانشگاه محل تحصیل خود مراجعه کرده و به دریافت فرم انصراف از تحصیل بپردازند.

مرحله دوم: در ادامه، دانشجویان پس از دریافت فرم درخواست انصراف از دانشگاه باید آن را به طور کامل تکمیل کرده و مجددا به دانشگاه ارائه دهند.

مرحله سوم: سپس، آموزش دانشگاه باید به بررسی درخواست دانشجو بپردازد. لازم به ذکر است که مدت بررسی درخواست انصراف دانشجو، ممکن است ۱ الی ۲ ماه به طول انجامد. این مدت نیز برای بررسی مجدد شرایط توسط دانشجو در نظر گرفته شده است تا در صورت تمایل به ادامه تحصیل، بتواند درخواست انصراف خود را باز پس گیرد.

مرحله چهارم: در نهایت پس از گذشت مدت زمان مشخص شده در صورت قطعی شدن مراحل انصراف، دانشجو باید نسبت به پرداخت جریمه یا هزینه انصراف از تحصیل اقدام نماید. در صورت پرداخت کامل این هزینه، مراحل انصراف از دانشگاه روزانه نهایی شده و شماره نامه انصراف از دانشگاه به دانشجو ارائه خواهد شد.

مدارک لازم برای انصراف از دانشگاه

حال که با شرایط انصراف از دانشگاه روزانه و کنکور مجدد در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری آشنا شدید و تصمیم به انصراف دارید، می بایست مدارک لازم را ارائه دهید که لیست این مدارک به شرح زیر می باشند :

فرم تکمیل شده انصراف از تحصیل
اصل شناسنامه دانشجو
اصل کارت ملی دانشجو
کارت دانشجویی
مبلغ انصراف تعیین شده

نکات مهم در رابطه با انصراف از تحصیل و شرکت مجدد در کنکور ۱۴۰۲

انصراف از تحصیل در دانشگاه روزانه: دانشجویان دانشگاه دولتی که بلافاصله پس از انصراف، قصد ادامه تحصیل در دوره روزانه را دارند، مشمول پرداخت جریمه انصراف نمی شوند.
انصراف از تحصیل در دانشگاه آزاد: دانشجویان دانشگاه آزاد که بلافاصله پس از انصراف، قصد ادامه تحصیل در دانشگاه آزاد را دارند از پرداخت جریمه انصراف معاف هستند.
انصراف از تحصیل در دانشگاه علمی کاربردی: دانشجویان این دانشگاه ها که شهریه ترم های گذشته را تسویه کرده اند، پیش از شروع ترم جدید باید درخواست انصراف خود را اعلام کنند تا از پرداخت جریمه انصراف معاف شوند.

در صورت پذیرش در کنکور سراسری، فرم شماره ۲ از جمله مدارک لازم جهت نام نویسی حضوری در دانشگاه است.
چنانچه دانشجویی در سال های گذشته (۹۸ و ماقبل آن) انصراف خود از دانشگاه را قطعی نموده و در حال حاضر تحت عنوان محصل شناخته نمی شود، جهت تکمیل فرم ثبت نام در سایت ثبت نام کنکور سراسری، می بایست صرفا بند ۳۲ فرم مذکور را علامت بزند.
امکان انصراف از دانشگاه یا خرید دوره تعهد، پس از گذشت چند ترم، برای دانشجویان در حال تحصیل در رشته های دارای تعهد خدمت دوره روزانه وجود ندارد و این افراد می بایست تا پایان دوره مذکور در مناطق تعیین شده بمانند.
دانشجویان در حال تحصیل دوره های روزانه پذیرفته شده در کنکور سراسری ۱۴۰۱، در صورتی که با مانعی در روند ثبت نام خود مواجه شوند، می توانند با ثبت و ارسال درخواست در سایت سازمان سنجش نسبت به برطرف نمودن آن اقدام نمایند.

همان طور که مشاهده نمودید، اکثر داوطلبانی که قصد انصراف از تحصیل در رشته دانشگاهی را دارند، ملزم به پرداخت هزینه ای به عنوان جریمه انصراف می باشند که مقدار آن برای هر مقطع تحصیلی و دانشگاه متفاوت است. بنابراین پیشنهاد می کنیم، تا جایی که می توانید، انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۲ خود را با به کار گیری دقت و اهمیت بالا به انجام رسانید و پیش از هر کاری کلیه جوانب مرتبط با آینده تحصیلی و شغلی خود را مدنظر قرار دهید.

در صورتی که در این زمینه ابهاماتی برایتان وجود دارد و یا نیازمند دریافت توضیحات بیشتری هستید، می توانید برای دریافت راهنمایی و دریافت پاسخ سوالات خود با مشاوران مرکز مشاوره آرکا در تماس باشید. کارشناسان مرکز مشاوره آرکا در کلیه مراحل ثبت نام، ادامه تحصیل، انتخاب رشته، مصاحبه دانشگاه های خاص و … در تمام رشته های دانشگاهی و آزمون های استخدامی، همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی، پاسخگوی سوالات و شبهات در کلیه زمینه های تحصیلی و شغلی می باشند.

مرکز مشاوره تحصیلی و شغلی آرکا

مطالب مرتبط:

انصراف از قبولی دانشگاه فرهنگیان ۱۴۰۳| اجازه انتخاب رشته کنکور سراسری

آرکا مشاوره

تعداد شرکت کنندگان کنکور ۱۴۰۳| نکات مهم

آرکا مشاوره

آمادگی مصاحبه دانشگاه شاهد ۱۴۰۳|نکات مهم

آرکا مشاوره

۵ دیدگاه

محمد ۱۴۰۲-۰۸-۰۷در ۱۸:۴۱

سلام وقتتون بخیر من برگ سبز اعزام ب تاریخ یک آبان ۱۴۰۳ دارم میتونم کنکور ۴۰۳ ک تیر برگزار میشه رو شرکت کنم و مهر دانشگاه برم ، برگ اعزامم باطل میشه؟

پاسخ
آرکا مشاوره ۱۴۰۲-۰۸-۱۲در ۱۸:۴۹

سلام…..بله شرایط رو دارید….برای راهنمایی کامل میتوانید با مشاوران مرکز تماس بگیرید.

پاسخ
نیما ۱۴۰۲-۰۸-۲۶در ۰۱:۰۰

سلام من داشنجوی ترم یک روزانه هستم میخواسم دوباره کنکور بدم فقط اینکه میشه بدون اینکه انصراف بدم کنکورو شرکت کنم اگه نتایج اومد و مثلا فرهنگیان قبول شدم بعدش درخواست انصرافو بدم دانشگاه؟

پاسخ
آرکا مشاوره ۱۴۰۲-۰۸-۲۶در ۱۳:۰۷

با سلام…..بله بدون انصراف میتونید کنکور سراسری شرکت نمایید و بعدا در بازه زمانی مشخص انصرافتونو به صورت کتبی به دانشگاه ارائه نمایید.

پاسخ
حسین ۱۴۰۲-۰۹-۰۳در ۱۵:۱۸

سلام من ترم یک هستم واز دانشگاه انصراف دادم میخام واسه کنکور بخونم فرصت یک ساله داذم

پاسخ

دیدگاهی بنویسید