یکی از حساس ترین کارهایی که افراد پس از اعلام نتایج کنکور باید انجام دهند فرم انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳ است. هر ساله بسیاری از داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته کنکور در دانشگاه های سراسری شده اند، به دلیل عدم آگاهی از شیوه درست انتخاب رشته زحمات یک ساله خود را هدر می دهند.
از این رو سازمان سنجش آموزش کشور با در نظر گرفتن اهمیت انتخاب رشته، یک فرم پیش نویس در انتهای دفترچه انتخاب رشته کنکور قرار داده است که این فرم کاملا با نمونه اصلی مطابقت دارد.
آشنایی با فرم انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳
کسانی که مجاز به انتخاب رشته کنکور شده باشند می توانند فرم انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳ خود را که از طریق سایت سنجش به نشانی sanjesh.org منتشر می شود، دریافت نموده و سپس با توجه به رتبه قبولی کنکور خود کد رشته محل های مورد علاقه خود را به صورت اولویت بندی در فرم مذکور درج نمایند.
به تمامی داوطلبان توصیه می شود که در هنگام ثبت کد رشته در برگه انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۳ دقت کافی را در نظر داشته باشند زیرا هر کدام از انتخاب هایی که شخص داوطلب طی این مرحله در فرم وارد می کند دارای اهمیت بوده و هر گونه اشتباه در انتخاب رشته، ممکن است یک سال آن ها را از رسیدن به اهداف مد نظر باز دارد.
حتما بخوانید:نرم افزار تخمین رشته قبولی با رتبه های اعلامی سازمان سنجش در کنکور سراسری ۱۴۰۳ |
جزئیات انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۳
قبل از اینکه اقدام به انتخاب رشته کنکور نمائید باید حتما از تجربه اساتید و مشاوران حرفه ای استفاده کنید. در واقع تمامی داوطلبینی که مجاز به انتخاب رشته شدهاند باید وضعیت علمی، رتبه و کسانی که با فرد رقابت دارند نیز سنجیده شوند. در مرحله اول بعد از دریافت کارنامه اولیه باید دفترچه انتخاب رشته کنکور، دقیق مطالعه شود و بر اساس اولویتها رشته محل تحصیل انتخاب شود.
در مرحله اول انتخاب رشته، هر داوطلب مجاز است که ۱۵۰ کد رشته مختلف را انتخاب کند که این قسمت اهمیت زیادی دارد و یک اشتباه کوچک میتواند مسیر زندگی شخص را تغییر دهد. تنها یک مشاور میتواند به شما کمک کند تا به صورت اصولی کارنامه اولیهتان تحلیل شود! برای انتخاب رشته کنکور باید تحلیل صحیح کارنامه اولیه و اولویت بندیها در نظر گرفته شوند. برای انتخاب رشته کنکور سال ۱۴۰۳ میتوانید از مراحل زیر استفاده کنید:
- مشاوره با مشاور تحصیلی: با مشاور تحصیلی در مدرسه یا دانشگاه خود ملاقات کنید و در مورد علاقهها، استعدادها و هدفهایتان صحبت کنید. آنها میتوانند به شما راهنماییهای مفیدی در مورد رشتههای مختلف بدهند.
- بررسی برنامههای درسی: برنامههای درسی رشتههای مختلف را مطالعه کنید و با ساختار و محتوای هر رشته آشنا شوید. مطالعه دروس مورد نیاز، میزان دشواری و امکانات آموزشی هر رشته میتواند به شما کمک کند.
- تحقیق در مورد رشتهها: با استفاده از منابع مختلف مانند اینترنت، کتابخانه و منابع تحصیلی دیگر، درباره رشتههای مختلف تحقیق کنید. با دیدن ویدئوها و مقالات مرتبط، میتوانید بیشتر در مورد فرصتهای شغلی، رشد حرفهای و موارد دیگر درباره هر رشته مطلع شوید.
- شرکت در رویدادها و نشستها: شرکت در رویدادها، نشستها و سخنرانیهای مرتبط با رشته مورد علاقه خود، میتواند به شما کمک کند تا با صنعت و فرصتهای مختلف آشنا شوید. همچنین، با صحبت کردن با دانشجوها و کارآفرینان در زمینه هر رشته، میتوانید نظرات و تجربیات آنها را بشنوید.
- تعیین اولویتها: پس از مطالعه و تحقیق، اولویتهای خود را تعیین کنید. فاکتورهایی مانند علاقه شخصی، استعداد، شرایط خانوادگی، توانایی مالی و شرایط بازار کار را در نظر بگیرید.
- آزمونهای علاقهسنجی: در صورتی که هنوز به طور قطعی نتوانستهاید رشته مورد علاقه خود را انتخاب کنید، میتوانید از آزمونهای علاقهسنجی استفاده کنید. این آزمونها با بررسی علاقه، شخصیت و توانمندیهای شما، رشتههای مناسب را پیشنهاد میدهند.
مندرجات فرم انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳
فرم پیش نویس انتخاب رشته کنکور دارای ۴ ردیف است که هر کدام به ترتیب برای دوره، کد رشته محل، نام رشته و نام دانشگاه مورد نظر متقاضیان تعبیه شده اند. در این فرم، داوطلبان می توانند پس از مطالعه دقیق دفترچه انتخاب رشته کنکور، حداکثر تا ۱۵۰ کد رشته محل مورد نظر خود را بر اساس اولویت انتخاب کرده و یادداشت نمایند.
این امر موجب می شود که بتوانید انتخاب های خود را به صورت دقیق و بدون اشتباه در سایت سازمان سنجش به ثبت برسانید. متقاضیان می بایست پس از تکمیل فرم پیش نویس انتخاب رشته و بررسی کامل رشته محل های انتخابی، در بازه زمانی مشخص به سایت سازمان مذکور به آدرس sanjesh.org مراجعه کرده و انتخاب رشته خود را انجام دهند .
حتما بخوانید:انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳ | راهنمای جامع، زمان، نکات مهم |
هنگام تکمیل فرم انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۳ به چه نکاتی باید توجه کرد؟
- اولین مرحله برای انتخاب رشته کنکور توجه به میزان علاقه فرد متقاضی به رشته محل های مورد نظر و بررسی بازار کار آن ها است.
- سپس دفترچه انتخاب رشته کنکور را به صورت کامل بررسی و مطالعه کرده و از شرایط و نحوه انتخاب رشته، کسب کنید.
- در آخر ظرفیت دانشگاه ارائه دهنده رشته مورد نظر و سایر عوامل موثر را بدون در نظر گرفتن تراز و رتبه خود مشخص کرده و یادداشت کنید.
پس از مشخص شدن رشته های مورد علاقه، آن ها را به سه دسته زیر تقسیم بندی کنید.
- انتخاب های خوش بینانه (۲۰ درصد از رشته ها)
- انتخاب های معقولانه (۵۰ درصد از رشته ها)
- در نهایت انتخاب های بدبینانه (۳۰ درصد باقی مانده رشته ها)
سپس، تغییرات و ویرایش انتخاب رشته کنکور مدنظر خود را اعمال کرده و به تکمیل مراحل مربوطه بپردازید. از نکات قابل توجه برای انجام یک انتخاب رشته درست، بررسی و تحلیل دقیق کارنامه نهایی، رتبه ها و تراز کسب شده است، چرا که در اعلام نتایج نهایی کنکور تأثیر بسزایی دارند.
همچنین داوطلبان با آنالیز و بررسی کارنامه های قبولی سال های گذشته می توانند رشته و دانشگاه محل پذیرش خود را با توجه به توضیحات کارنامه کنکور تخمین بزنند.
در صورتی که در این زمینه ابهاماتی برایتان وجود دارد و یا نیازمند دریافت توضیحات بیشتری هستید، می توانید برای دریافت راهنمایی و دریافت پاسخ سوالات خود با مشاوران مرکز مشاوره آرکا در تماس باشید.
کارشناسان مرکز مشاوره آرکا در کلیه مراحل ثبت نام، ادامه تحصیل، انتخاب رشته، مصاحبه دانشگاه های خاص و … در تمام رشته های دانشگاهی و آزمون های استخدامی، همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی، پاسخگوی سوالات و شبهات در کلیه زمینه های تحصیلی و شغلی می باشند.