انتخاب رشته کارشناسی ارشد ۱۴۰۴ فرصتی است برای داوطلبانی که علاقه مند به تحصیل در رشته های با آزمون مقطع کارشناسی ارشد بوده؛ تا از این طریق بتوانند کد رشته محل های مورد نظر خود را در فرم اینترنتی انتخاب رشته ارشد ۱۴۰۴ اولویت بندی نمایند. تمامی حاضرین در جلسه کنکور کارشناسی ارشد که بر اساس کارنامه اولیه خود مجاز به انتخابرشته هستند، می توانند در مهلت تعیین شده از سوی سازمان سنجش در پروسه انتخابرشته شرکت کنند. انتخابرشته مرحله مهم و حساسی است که لازمه تکمیل اصولی آن داشتن آگاهی و اطلاعات موثر در این زمینه می باشد. شما عزیزان برای دریافت اطلاعات جامع پیرامون فرآیند انتخاب رشته کارشناسیارشد ۱۴۰۴ تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد ۱۴۰۴
قدم اول برای تکمیل فرم انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد ۱۴۰۴ بررسی و تحلیل درست کارنامه اولیه می باشد. متقاضیانی که بر اساس کارنامه اولیه مجاز به انتخابرشته در دوره های مختلف دانشگاه های سراسری شامل دوره های روزانه، نوبت دوم، پردیس خودگردان، پیام نور و غیر انتفاعی هستند، می توانند دفترچه راهنما انتخابرشته را دریافت کرده و پس از بررسی مندرجات آن و استخراج کدرشته محل های مورد علاقه شان، اقدام به تکمیل فرم اینترنتی انتخابرشته کنند.
حتما بخوانید: نحوه انتخاب رشته کارشناسی ارشد ۱۴۰۴| سراسری |
فاکتورهای موثر در انتخاب رشته کارشناسی ارشد ۱۴۰۴
علاوه بر رتبه و تراز ارشد ، عوامل دیگری مانند علاقه به رشته، شهریه، مسیر و کیفیت دانشگاه نیز نقش بسزایی در این چینش کد رشته های کارشناسی ارشد ناپیوسته خواهند داشت. از این رو متقاضیان می بایست در وهله اول رشته محل های مورد علاقه خود را از لیست رشته های کارشناسی ارشد ۱۴۰۴ استخراج کرده و طبق توضیحات زیر به بررسی سایر عوامل بپردازند.
هزینه: ادامه تحصیل در دانشگاه های غیر روزانه (شبانه، پیام نور، غیرانتفاعی و پردیس خودگردان) مستلزم پرداخت شهریه کارشناسی ارشد ۱۴۰۴ می باشد که داوطلب به منظور انتخاب این رشته محل ها باید توان مالی خود را در نظر بگیرد.
مسیر: داوطلبان در زمان انتخاب رشته ارشد ۱۴۰۴ باید مسیر دانشگاه های مختلف را مورد بررسی قرار داده و با توجه به درجه اهمیت این موضوع به چینش انتخاب های خود بپردازند. مسلما مسیرهای کوتاه تر، هزینه کم تری در پی داشته و باعث سهولت در رفت و آمد داوطلب می شود.
کیفیت دانشگاه: دانشگاه های مختلف از نظر علمی و کیفی در سطوح مختلفی قرار داشته و بر این اساس رتبه ای را به خود اختصاص می دهند. از این رو داوطلبان می بایست هیئت علمی دانشگاه های مختلف را مورد بررسی قرار داده و با توجه به کیفیت آن ها چینش انتخاب های خود را انجام دهند.
پس از بررسی کلیه این عوامل ترتیب انتخاب های داوطلب شکل گرفته و می تواند حداکثر ۱۰۰ کد رشته محل را در فرم اینترنتی مربوطه وارد نماید. داوطلبانی که در دو کد رشته امتحانی اصلی و شناور شرکت کرده اند باید انتخاب های خود را به صورت تلفیقی از هر دو رشته تا سقف ۱۰۰ انتخاب انجام دهند.
پس از برگزاری کنکور کارشناسی ارشد ۱۴۰۴ کارنامه ای حاوی درصد دروس امتحانی، رتبه و تراز داوطلب منتشر شده و با عنوان ” کارنامه اولیه کارشناسی ارشد ” در سایت سازمان سنجش قرار می گیرد. توضیحات کارنامه کارشناسی ارشد وضعیت داوطلب را برای شرکت در انتخاب رشته کارشناسی ارشد ناپیوسته سراسری و دانشگاه آزاد مشخص کرده و امکان اولویت بندی رشته محل های ارائه شده را برای داوطلبان مجاز فراهم می کند.
فرم پیش نویس انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد ۱۴۰۴
داوطلبان به منظور جلوگیری از ایجاد هر گونه خطا و اشتباه در وارد نمودن کد رشته محل های انتخابی خود، می توانند از فرم پیش نویس انتخاب رشته موجود در انتهای دفترچه، بهره ببرند. با استفاده از این فرم که تصویر آن در ذیل موجود است، متقاضیان این امکان را خواهد داشت که، پیش از وارد نمودن موارد انتخابی خود در سایت انتخاب رشته ارشد، به بررسی چگونگی چیدن ۱۰۰ رشته مورد نظر و ترتیب آنها پرداخته و بهترین مدل اولویت بندی را انتخاب نمایند.

دانلود دفترچه انتخاب رشته کنکور ارشد ۱۴۰۴
حال با توجه به مواردی که ذکر کردیم زمان آن رسیده که شما داوطلبان گرامی دفترچه انتخاب رشته ارشد ۱۴۰۴ را دانلود کنید و آن را کاملا مطالعه نمایید.
اطلاعیه انتشار كارنامه نتایج اولیه و اعلام اسامی افراد مجاز به انتخاب رشته در آزمون ورودی كارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۴
به اطلاع متقاضیان حاضر در جلسه آزمون ورودي مقطع كارشناسي ارشد ناپيوسته سال ۱۴۰۴ ميرساند، براي مشاهده نتايج اوليه آزمون خود، ميتوانند به درگاه اطلاعرساني سازمان سنجش و آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org مراجعه نمايند. براي دسترسي به نتيجه آزمون خود لازم است شماره پرونده، مشخصات شناسنامهاي (نامخانوادگي و نام، شماره شناسنامه و تاريخ تولد) يا رسید ثبتنامی خود را وارد نمايند.
دفترچه راهنماي انتخاب رشتههاي تحصيلي (شماره ۲) اين آزمون كه شامل شرايط، ضوابط و ظرفيت پذيرش رشتهها است، از روز شنبه به تاريخ ۱۴۰۴/۰۳/۱۰در درگاه اطلاعرساني اين سازمان قابل دريافت است.
افراد مجاز به انتخاب رشته، لازم است بر اساس مفاد اين اطلاعيه نسبت به دريافت دفترچه راهنماي انتخاب رشتههاي تحصيلي (شماره۲) و همچنين تكميل فرم انتخاب رشتههاي اينترنتي خود در موعد مقرر به ترتيب زير اقدام نمايند.
۱- متقاضیان مجاز به انتخاب رشته لازم است ابتدا نسبت به مطالعه دقيق دفترچه راهنماي انتخاب رشتههاي تحصيلي (دفترچه شماره ۲) اقدام نموده و با توجه به نتيجه اعلام شده در كارنامه اعلام نتايج اوليه، كدرشته محلهاي مورد نظر خود را از این دفترچه استخراج و به ترتيب علاقه مرتب نموده و پس از آن در فرم پيشنويس (نمونهاي كه به همين منظور در دفترچه قرار دارد) درج نمايند و پس از اطمينان از صحت رشته محلهاي انتخابي خود، از روز یکشنبه به تاريخ ۱۴۰۴/۰۳/۱۱تا ساعت ۲۴:۰۰ روز شنبه به تاريخ ۱۴۰۴/۰۳/۱۷با وارد كردن اطلاعات كارت اعتباري، شماره شناسنامه يا كد رهگيري كه در پايان ثبتنام اوليه توسط سيستم به متقاضی داده شده است (درج اين اطلاعات براي ورود به برنامه انتخاب رشته ضروري است) نسبت به ثبت كدرشته محلهاي انتخابي (حداكثر تا ۱۰۰ كدرشتهمحل) و تكميل فرم مذكور اقدام نمايند. پس از تکمیل و تأئيد نهايي رشتههاي انتخابي توسط متقاضی، رسيد توسط سيستم در اختيار وی قرار داده خواهد شد، در غير اين صورت، انتخاب رشته آنان تكميل نشده است.
۲- متقاضیان مجاز به انتخاب رشته قبل از اقدام به تكميل فرم انتخاب رشته، بندهاي ذيل را مشاهده مينمايند كه در صورت علامتگذاري در يكي از اين موارد به آنها اجازه انتخاب رشته داده ميشود. هر زمان مشخص شود كه متقاضی حقايقي را عمدی يا سهوی كتمان نموده، در هر مرحله (پذيرفتهشدن، حين تحصيل و …) كه باشد، از پذیرش یا ادامه تحصیل وی در اين آزمون جلوگیری خواهد شد.
۱-۲- اطلاعات فوق (معدل كارداني و كارشناسي، رشته و محل تحصيل دوره كارشناسي و تاريخ فارغالتحصيلي) مورد تأييد است□
۲-۲- اطلاعات فوق (معدل كارداني و كارشناسي، رشته و محل تحصيل دورهكارشناسي و تاريخ فارغ التحصيلي) مورد تأييد نبوده و داراي مغايرت است□
۳-۲- حداكثر تا تاريخ ۱۴۰۴/۰۶/۳۱در مقطع كارشناسي فارغالتحصيل خواهم شد □ فارغالتحصيل نخواهم شد□
توضیحات:
الف- در صورتي كه متقاضیان بند ۲-۲ را علامتگذاري نمايند به آنها اجازه اصلاح و ويرايش معدل، دانشگاه محل تحصيل و تاريخ فراغت از تحصيل داده خواهد شد؛ پس از ويرايش اين موارد و تأييد آنها، اجازه انتخاب رشته به آنان داده ميشود.
ب- متقاضیاني كه در رديف پذيرفته شدگان نهايي قرار بگيرند و به هنگام ثبتنام در موسسه محل قبولي، داراي مغايرت معدل باشند با توجه به مصوبات و دستورالعملهاي مربوط ابتدا از آنان ثبتنام مشروط به عمل خواهد آمد و پس از بررسی وضعیت علمی چنانچه نمره قبولی را نداشته باشند، قبولی آنان لغو خواهد شد. پس لازم است متقاضیان معدل خود را مطابق مفاد مندرج در صفحه ۴ دفترچه راهنماي انتخاب رشته اين آزمون مورد بررسي قرار دهند تا بين معدل اعلام شده به اين سازمان و معدلي كه به هنگام قبولي ارائه خواهند نمود، مغايرتي نداشته باشند.
ج- چنانچه فردی در رديف پذيرفتهشدگان اين آزمون قرار بگيرد و تا تاريخ ۱۴۰۴/۰۶/۳۱موفق به دريافت مدرك كارشناسي خود نشود قبولي وي باطل خواهد شد. بنابراين چنانچه به دلایلی احتمال فارغالتحصیلی خود را تا تاریخ فوق نمیدهد، لازم است حداکثر تا تاریخ ۱۴۰۴/۰۵/۰۱درخواست انصراف از گزینش در رشته های انتخابی را به سازمان سنجش آموزش کشور به نشاني: http://request.sanjesh.org ارسال کند تا از گزینش نهایی حذف شود. به درخواستهایی که بعد از تاریخ تعیین شده به این سازمان واصل شود ترتیب اثرداده نخواهد شد و تبعات آن متوجه شخص متقاضی خواهد بود.
۳- به اطلاع متقاضیان مجاز به انتخاب رشته مجموعه امتحانی ۱۱۵۲ (مجموعه مدرسی معارف اسلامی) ميرساند از آنجائيكه شرط ورود متقاضیان در مجموعه امتحاني مذكور به دانشگاه علاوه بر كسب نمره علمي لازم، احراز شرايط عمومي رشته مدرسي معارف اسلامي و نتيجه مصاحبهای است که توسط دانشگاه معارف اسلامی انجام میشود، لازم است علاوه بر داشتن شرایط فوق و همچنين شرايط و ضوابط مندرج در صفحه ۴۸ دفترچه راهنماي ثبتنام و شركت در آزمون مذکور (دفترچه شماره ۱)، از تاریخ این اطلاعیه حداکثر به مدت یک هفته براي طي مراحل پذيرش به درگاه اطلاعرساني معاونت آموزشی به نشاني: www.modaresi.nahad.ir مراجعه و ضمن ثبتنام در اين سامانه، منتظر اعلام زمان مصاحبه از سوي معاونت مذكور باشند. عدم ثبتنام در اين سامانه به منزله انصراف از تحصيل در اين رشته تلقي ميشود. ضمناً در گزينش نهايي وضعيت علمي متقاضیاني كه مبادرت به تكميل فرم انتخاب رشتههاي تحصيلي اينترنتي خود در موعد مقرر ننمايند يا نتيجه مراحل مذكور از سوي معاونت مذکور به صورت منفي به اين سازمان اعلام شود، مورد بررسي قرار نخواهد گرفت.
۴- قبل از اقدام به تكميل نهايي فرم انتخاب رشته خود، توضيحات و اطلاعات مربوط به محل تحصيل، نوع دوره، ميزان شهريه و… همچنین اطلاعات مندرج در بخش پیوستهای دفترچه راهنمای انتخاب رشته را مطالعه نموده و مد نظر داشته باشند.
۵- سيستم انتخاب رشته، در حد امكان خطاهاي احتمالي متقاضیان را در زمان انتخاب رشته اينترنتي به آنان تذكر میدهد (به عنوان مثال: انتخاب كدرشته محلي كه متقاضی در آزمون آن شركت نكرده يا اينكه در گرايشي از گرايشهاي مجموعه امتحاني خود مجاز به انتخاب رشته نشده است و…) لذا لازم است متقاضیان نسبت به رفع خطاهاي داده شده اقدام نمايند.
۶- متقاضیان مجاز به انتخاب رشته، ضروری است اطلاعيههاي اين سازمان، دفترچه راهنماي انتخاب رشتههاي تحصيلي و شرايط و ضوابط ارگانهاي بورس دهنده و مؤسساتي كه به صورت شرايط خاص پذيرش مينمايند را به دقت مطالعه کنند.
۷- متقاضیان رشته محلهاي داراي شرايط خاص ضمن مطالعه دقيق شرايط و ضوابط اين رشتهها، توجه داشته باشند منحصراً مجاز به انتخاب حداكثر ۲ كدرشته محل از اين نوع كدرشته محلها هستند؛ در اين مورد، اطلاعيه اين سازمان در خصوص معرفي شدگان چندبرابر ظرفيت و برنامه زماني مصاحبه و ساير مراحل گزينش از طريق درگاه اطلاعرساني این سازمان در تاريخ ۱۴۰۴/۰۳/۲۸منتشر خواهد شد.
تبصره: انتخاب كدرشته محلهاي تحصيلي دانشگاههاي شاهد، غيرانتفاعي امام صادق(ع) و غيرانتفاعي خاتم از شرط محدوديت انتخاب ۲ كدرشتهمحل رشتههاي داراي شرايط خاص و بورسيه مستثني هستند.
۸ – متقاضیان مجموعههای امتحاني ۱۱۳۱ (مطالعات جهان) و ۱۱۳۹ (مددکاري اجتماعي) كه مجاز به انتخاب رشته شدهاند، بايد براي آگاهی از زمان مصاحبه علمي به اطلاعيه ای كه در تاريخ ۱۴۰۴/۰۳/۲۸از طريق درگاه اطلاعرساني اين سازمان منتشر ميشود، توجه نمايند.
۹- بر اساس مصوبه يازدهمين جلسه شوراي سنجش و پذيرش دانشجو در دورههاي تحصيلات تكميلي به تاريخ ۱۳۹۸/۰۱/۲۴افرادی که در مجموعه هاي امتحاني ۱۳۵۰، ۱۳۵۱، ۱۳۵۲، ۱۳۵۶، ۱۳۵۷، ۱۳۵۸، ۱۳۶۰، ۱۳۶۲، ۱۳۶۴ و ۱۳۶۵ در دورههای روزانه و نوبت دوم(شبانه) مجاز به انتخاب رشته شدهاند و تمايل به انتخاب رشتهمحلهاي مربوط به دوره روزانه و نوبت دوم(شبانه) دارند باید در آزمون عملي و تشريحي مربوط به رشته امتحانی مربوط شرکت نمایند. متقاضیان مجاز به انتخاب رشته در دورههاي روزانه و نوبت دوم(شبانه) براي اطلاع از زمان برگزاري آزمونهاي عملي، تشريحي و پروژه به اطلاعيهای كه در تاريخ ۱۴۰۴/۰۳/۲۸از طريق درگاه اطلاعرساني اين سازمان منتشر ميشود، مراجعه نمايند. براي متقاضیان سایر دورهها (غيرانتفاعي، پرديس خودگردان، پيامنور، مجازي و دانشگاه آزاد اسلامي) آزمون عملي برگزار نخواهد شد. ملاك پذيرش در رشته محلهاي این دوره ها، نمره كل نهايي بدون احتساب آزمونهاي عملي و تشريحي حسب مورد در هر يك از كدضريب ها خواهد بود.
یادآوری: مجازین دورههاي روزانه و نوبت دوم(شبانه) مجموعه هاي امتحاني كدهاي ۱۳۵۰، ۱۳۵۱، ۱۳۵۲، ۱۳۵۶، ۱۳۵۷، ۱۳۵۸، ۱۳۶۰، ۱۳۶۲ ، ۱۳۶۴ و ۱۳۶۵:
– در صورتی مجاز به شركت در پروژه يا آزمون عملي خواهند بود كه همزمان با انجام انتخاب رشته، علاقمندي خود را براي شركت در پروژه يا پروژهها اعلام نموده و نسبت به پرداخت هزينه فوق براي هر پروژه از طریق کارت های عضو شتاب اقدام نمايند. (متقاضیاني که علاقمندي خود را براي شركت در ۲ يا ۳ پروژه اعلام مینمايند، باید نسبت به پرداخت هزينه براي هر پروژه به مبلغ ۹/۰۰۰/۰۰۰ (نه ميليون) ريال اقدام كنند).
– باید كدرشتهمحلهاي دورههاي روزانه و نوبت دوم(شبانه) مربوط به هر پروژه يا آزمون عملي را در فرم انتخاب رشته خود درج نمايند.
– در صورتي كه متقاضی نسبت به اعلام علاقمندي و پرداخت هزينه اقدام نمايد ولي در تاريخ برگزاري پروژه يا آزمون عملي غايب جلسه آزمون باشد، نتيجه پروژه يا آزمون عملي براي وي به صورت نمره «۰» صفر منظور شده و نمره كل نهايي متقاضی با اعمال نمره صفر «۰» محاسبه خواهد شد.
۱۰- براي آگاهی از اصلاحات احتمالی دفترچه راهنماي انتخاب رشته يا رشتههاي جديد تا پايان مهلت انتخاب رشته به پايگاه اطلاعرساني اين سازمان مراجعه كنند تا در صورت صدور اطلاعيه، از محتواي آن اطلاع حاصل نمايند.
۱۱- آن دسته از متقاضیاني كه در تقاضانامه ثبتنامي براي انتخاب رشتههاي دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالي غيرانتفاعي و پيامنور، اعلام علاقمندي ننمودهاند، در صورتي كه حداقل نمره علمي لازم را براي انتخاب رشتههاي اين دانشگاهها كسب كرده باشند، در ذيل بند الف (مشخصات ثبتنامي) پيغامي را مبني بر امكان انتخاب اين رشتهها در كارنامه اعلام نتايج اوليه مشاهده خواهند نمود. لذا اين دسته از متقاضیان در صورتي كه علاقمند به انتخاب رشتههاي مربوط به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالي غيرانتفاعي و پيام نور هستند، باید پس از واريز مبلغ ۸۰۰/۰۰۰ (هشتصد هزار) ريال بابت اعلام هر مورد علاقمندي به رشتههاي تحصیلی دانشگاه پیامنور یا مؤسسات غیرانتفاعی، از طريق سيستم اينترنتي و توسط كارتهاي بانكي عضو شبكه شتاب، نسبت به اعلام علاقمندي به انتخاب اين دانشگاهها و مؤسسات اقدام نموده و سپس اين رشتهها را در فرم انتخاب رشته اينترنتي درج نمايند.
۱۲- متقاضیان علاقمند به انتخاب رشتههاي تحصيلي مراكز و واحدهاي دانشگاهي دانشگاه آزاد اسلامي، باید پس از اعلام نتيجه اوليه آزمون و دريافت كارنامه، براي اطلاع از زمان و نحوه انتخاب رشته از تاريخ ۱۴۰۴/۰۳/۱۰ به درگاه اطلاعرساني مرکز آزمون دانشگاه آزاد اسلامی به نشاني www.azmoon.org مراجعه نمايند. انتخاب رشته براي رشتههاي دانشگاه آزاد اسلامي با استفاده از كد دسترسي مندرج در كارنامه اعلام نتايج اوليه آزمون به طور مجزا و از طريق دانشگاه مذكور انجام ميپذيرد. متقاضیاني كه در يكي از رشتههاي دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالي يا دانشگاه آزاد اسلامي پذيرفته شوند، ميتوانند به دلخواه خود منحصراً در يكي از مؤسسات ثبتنام و مشغول به تحصيل شوند.
۱۳- پس از مشاهده كارنامه نتايج اوليه آزمون، آن دسته از متقاضیاني كه در خصوص مندرجات كارنامه (به غير از معدل كارداني و كارشناسي، نام رشته تحصيلي يا نام محل اخذ مدرك كارشناسي) خود سوالي دارند، ضمن توجه به توضيحات مربوط به كارنامه كه در دفترچه راهنماي انتخاب رشته و درگاه اطلاع رسانی اين سازمان درج شده است، لازم است حداكثر تا تاريخ ۱۴۰۴/۰۳/۱۸منحصراً از طريق سيستم پاسخگويي اينترنتي در درگاه اطلاعرساني اين سازمان به نشانی http://request.sanjesh.org اقدام نمايند. لذا از متقاضیان تقاضا ميشود از ارسال نامه پستي و مراجعه حضوري خودداري نمايند. به تمامی مواردي كه از طريق ديگر يا بعد از تاريخ ۱۴۰۴/۰۳/۱۸واصل شود، ترتيب اثر داده نخواهد شد.
مشاوره انتخاب رشته کنکور ارشد ۱۴۰۴
✅ در زمان انتخاب رشته کنکور ارشد ۱۴۰۴ توجه داشته باشید این است که اگر حتی در دو کدرشته امتحانی اصلی و شناور در این آزمون شرکت کرده اید، بایستی فرم انتخابرشته ارشد خود را به صورت تلفیقی و مشترک برای هر دو رشته امتحانی تکمیل کنید و برای هر دو رشته ۱۰۰ انتخاب خواهید داشت.
همینطور علاقه مندان به انتخابرشته در دانشگاه آزاد باید پس از دریافت نتایج اولیه، جهت دریافت دفترچه راهنمای انتخابرشته دانشگاه آزاد و تکمیل مراحل انتخابرشته به سایت سازمان سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد به نشانی اینترنتی ” azmoon.iau.ac.ir ” مراجعه کنند.
در صورتی که در این زمینه ابهاماتی برایتان وجود دارد و یا نیازمند دریافت توضیحات بیشتری هستید، می توانید برای دریافت راهنمایی و دریافت پاسخ سوالات خود با مشاوران مرکز مشاوره آرکا در تماس باشید. کارشناسان مرکز مشاوره آرکا در کلیه مراحل ثبت نام، ادامه تحصیل، انتخاب رشته، مصاحبه دانشگاه های خاص و … در تمام رشته های دانشگاهی و آزمون های استخدامی، همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی، پاسخگوی سوالات و شبهات در کلیه زمینه های تحصیلی و شغلی می باشند.